Çin’in CBDC’si Dijital Yuan’ın kapıları, global ölçekteki saygın bankalar arasında konumlanan BNP Paribas’ın kurumsal müşterilerine açıldı. İşte detaylar…

Fransa merkezli BNP Paribas, kurumsal müşterilerinin Bank of China sistemi üzerinden Çin’in CBDC’si Dijital Yuan’a (e-CNY olarak da bilinir) bağlanabilecek.

Çin’de South China Morning Post’un haberine göre sistem, BNP Paribas kurumsal müşterilerin Dijital Yuan cüzdanlarını banka hesaplarına bağlamasını esas alacak.
BNP Paribas açıklamasında bunun CBDC’nin “verimli, gerçek zamanlı ve rahat” kullanımını sağlayacağı kaydedildi…

CBDC’nin Akıllı Sözleşmeler için kullanımı da araştırılacak…

Fransa’nın önde gelen bankası ayrıca CBDC’nin akıllı sözleşmeler, tedarik zinciri finansmanı ve sınır ötesi ödemeler için kullanımının da araştıracağını resmi olarak bildirdi.

İkinci genel merkezi Londra’da bulunan BNP Paribas hisseleri söz konusu gelişmenin ardından yükseldi.

Çin, CBDC alanında öndü ülkeler arasında. Zira ülkede Dijital Yuan alanındaki gelişmeler gelişmiş ülkeler arasında öne çıkıyor. ‘En gelişmiş CBDC’ olarak tanımlanan Dijital Yuan’ın test aşamasına 2020 gibi ‘nispeten erken’ bir tarihte başlanmıştı.

Son bir detay olarak Asya ülkesinin merkez bankası olan Çin Halk Bankası (PBOC), geride bırakılan Ocak ayında Dijital Yuan’ın dolaşımdaki toplam paranın %0,13’ünü oluşturduğunu açıkladı.

KaynakCoindesk