ABD’de BAYC NFT’lerinin tanıtımında bazı ‘problemlerin’ olduğu iddiasıyla dava açıldı. İşte detaylar…

Kısa adı BAYC olan Bored Ape Yacht Club’ın NFT’leri şüphesiz ünlüler dünyasının en gözde (ve en pahalı) parçaları arasında. Ancak yeni bir iddiaya göre BAYC NFT’lerinin tüm gezegeni çepeçevre saran sıra dışı tanıtım çalışmalarında bir dizi usulsüzlük yapıldı.

ABD’de şarkıcı Justin Bieber, Madonna, NBA yıldızı Steph Curry ve Paris Hilton’un da bulunduğu çok sayıda ünlünün BAYC NFT’lerini sosyal medya kanalları, vb. şekillerde tanıtırken eyalet ve federal yasaları ihlal ettiği, ayrıca mali ilişkilerin gizli tutulduğu iddiasıyla dava açıldı.

MoonPay ve Guy Oseary’nin popüler NFT projesini desteklemek için ünlülere “gizlice ödeme yaptığının” öne sürüldüğü davanın oldukça detaylı bir kapsamı mevcut.

Sadece Justin Bieber, Madonna değil, Kaliforniya eyaletinde açılan davada Yuga liderlerinden ünlülere, yatırımcılardan yöneticilere kadar 40’a yakın sanığın adı geçiyor…

100 sayfalık dava dilekçesi, Kaliforniya’da tüketici koruma yasalarının ihlalinden mali ihlallere kadar değişen 10 farklı suçlamayı içermekle birlikte aşağı yukarı şu hikâyeye dayanıyor: Hollywood’un seçkinlerinin BAYC’nin değerini, aldıkları gizli ödemelerle birlikte yürüttükleri tanıtım faaliyetleri ile artırmaları.

Geçtiğimiz aylarda Kim Kardashian, bir kripto markası ile ilgili yaptığı yaklaşık yarım milyon dolarlık Instagram paylaşımının mali yükümlülüklerini yerine getirmediği için para çezasına çarptırılmıştı.
Bakalım yeni davadan ne gibi kararlar çıkacak.
Gelişmeleri aktarmayı sürdüreceğiz…

KaynakDecrypt