Yuga Labs’in şikayetleri haklı bulundu. İşte detaylar…

Bored Ape Yacht Club (BAYC) yaratıcılarından Yuga Labs, NFT projesi RR/BAYC’nin ortak yaratıcısı Ryder Ripps ile gündemde yer edinen bir hukuk savaşı ile adından söz ettiriyordu. Bir yıla yakın süredir devam eden süreçte Yuga Labs, önemli bir zafer elde etti.

ABD- Kaliforniya’da bölge mahkemesinde görülen duruşmada Ripps ve Cahen’in RR/BAYC NFT koleksiyonunun Yuga Labs’ın ticari markasını ihlal ettiği kaydedildi. Bu kapsamda Yuga Labs, ihtiyati tedbir ve tazminat alma hakkı elde etti.

2022 yazında başlayan süreçte Yuga Labs’in şikayetleri, Ryder Ripps ve kurucu ortağı Jeremy Cahen’e karşı “ticari marka ihlali, yanlış reklam ve haksız rekabet” iddiaları ile mahkemeye taşındı…

Yuga Labs sözcüsü konuya ilişkin açıklamasında, “Web3 için dönüm noktası niteliğindeki bir yasal zaferde, federal bir yargıç Ryder Ripps ve Jermey Cahen’in Yuga Labs’ın fikri mülkiyetini ihlal ettiğine karar verdi. Bu sadece bizim için değil, tüm web3 endüstrisi için dolandırıcıları ve sahtekarları sorumlu tutmak adına bir kazanımdır.” Dedi.

Ripps ve Cahen, projelerini geçtiğimiz yılın Mayıs ayında ‘dalga geçmek amacıyla’ başlattıklarını ifade etmişlerdi, bununla birlikte BAYC NFT’lerinin neredeyse tamamen benzerleri ticari amaçla kullanılmış olundu. Tartışmalar kısa süre sonra (Temmuz ayında) mahkeme salonlarına taşınmıştı.