Brezilya’nın en büyük kripto borsası olan Mercado Bitcoin, ülkesinde ödeme kuruluşu lisansı aldı. Şirket, kriptonun potansiyelini geleneksel finansal hizmetler ile birleştirmeyi planlıyor…

Breziya’da Valor Economico gazetesine göre ülkenin en büyük kripto borsası Mercado Bitcoin, 2 Haziran Cuma günü Brezilya Merkez Bankası tarafından bir ödeme kuruluşu olarak lisanslandı. Böylelikle Mercado Bitcoin, elektronik para ihraççısı statüsünde ödeme kuruluşu olarak faaliyette bulunma yetkisi kazandı.
Şirket, kriptonun potansiyelini geleneksel finansal hizmetler ile birleştirmeyi planlıyor…

Mercado Bitcoin CEO’su Dagnoni: “Merkez Bankasının onayı önemli bir adım…”

Mercado Bitcoin CEO’su Roberto Dagnoni yaptığı açıklamada, “Müşterilerimize daha eksiksiz deneyimler sunabilmek için iş genişletme planlarımıza devam etmemize izin verdiği için merkez bankasının onayı önemli bir adımdır,” diyerek borsanın kripto potansiyelini geleneksel finansal hizmetler ile birleştirmeyi planladığını sözlerine ekledi.

Brezilya’da kriptoya ilgi her geçen gün artarken bu alanda faaliyet göstgeren öncü bir şirketin ödeme lisansı alması ülkede sektörün çeşitlilik kazanması adına büyük önem taşıyor.

Mercado Bitcoin, halihazırda dört milyondan fazla kullanıcının kripto para birimleri satın alabileceği, dijital sabit gelir ve farklı varlık sınıflarına yatırım yapabileceği bir dijital hesap olan MB Pay’i işletiyor.

KaynakCoindesk