Brezilya’da CDBC pilot programına katkı sağlayacak kurumlar belli oldu. İşte detaylar…

Güney Amerika’da CBDC odağında dikkat çekici gelişmeler var… Bu kapsamda Brezilya Merkez Bankası, CBDC projesinin pilot aşamasını, aralarında Mastercard’ın da bulunduğu 16 farklı finansal kurum ile başlatıyor.

CBDC pilot programına dahil edilen kurumlar arasında ülkedeki en büyük yerel bankaların yanı sıra Visa da yer alıyor.

Çarşamba günü yayınlanan listede Bradesco, Nubank ve Itaú Unibanco gibi büyük yerel özel bankaların yanı sıra Brezilya’nın en büyük kamu bankası Banco do Brasil da bulunuyor. Ayrıca yerel borsa B3 de yer alıyor. Microsoft gibi çok uluslu şirketlerin de programa dahil edildiğini belirtelim.

Brezilya Merkez Bankası, katılımcıları önümüzdeki Haziran ayının ortalarında Real Digital Pilot platformuna dahil etmeye başlayacak.

Öte yandan banka, ödeme kuruluşları, kooperatifler, kamu bankaları, kripto şirketleri, finansal piyasa altyapı operatörleri ve ödeme mutabakat kurumları da dahil olmak üzere bir dizi farklı finans sektöründen 100’ün üzerinde kurumdan teklif alındığı kaydediliyor.

Son olarak geçtiğimiz haftalarda Hong Kong’ta da benzer bir gelişme yaşanmış, ülkedeki CBDC pilot programının 16 farklı kurumun katılımıyla önümüzdeki aylarda başlayacağı duyurulmuştu.

KaynakCoindesk