BtcTurk; dünyanın parayı yeniden tanımlamasına yol açan Bitcoin’in Teknik Dokümanı’nın 14. yılını 31 Ekim’de özel sürpriz hediyelerle kutluyorBtcTurk PRO, Bitcoin White Paper Günü’ne özel, Bitcoin’in 21 milyon sınırlı arzına ithafen 21 kullanıcıya komisyonsuz işlem fırsatı sunuyor. 

Bu özel gün nedeniyle BtcTurk PRO Twitter hesabı üzerinden düzenlenen yarışmaya katılıp en hızlı doğru cevabı veren kullanıcılar, BtcTurk PRO’dan 24 saat tüm işlem çiftlerinde geçerli komisyonsuz işlem fırsatı kazanıyor. Bu avantaj, Bitcoin’in 21 milyon sınırlı arzına ithafen 21 kullanıcıya sunuluyor.

Satoshi TV, yeni yayın dönemine başlıyor

Bitcoin’in çıkış noktasını oluşturan felsefeden yola çıkarak, BtcTurk bünyesinde faaliyet gösteren ve Bitcoin ile kriptopara ekseninde zengin içerikler sunan Satoshi TV, 31 Ekim’de yeni yayın dönemine başlıyor. Birinci yılını geride bırakan Satoshi TV, youtube üzerinden finansın yanı sıra sanat, spor, müzik, mizah gibi kategorilerde de hem içerik üreten hem de dikkat çeken isimleri ağırlayan eğitici ve eğlenceli bir kanal olarak ikinci yılına giriyor. İsmi, logosu ve “zamanı gelmiş bir fikir kadar güçlü” içerikleri ile Satoshi TV, her programıyla Satoshi Nakamoto’ya teşekkür ve selam gönderiyor.

Bitcoin Teknik Dokümanı Türkçe seslendiriliyor 

Yine bir ilke imza atan BtcTurk, Bitcoin Teknik Dokümanın Türkçe seslendirmesini sektöre ve Bitcoin yatırımcılarına kazandırdı. Yalın Alpay’ın seslendirdiği ‘Bitcoin Teknik Dokümanı’nın ses dosyasına https://www.btcturk.com/bilgi-platformu/bitcoin-white-paper-turkce-seslendirmesi-bitcoini-anlamak-icin-ilk-adim/ üzerinden ulaşılabilir.

14 yıllık sektörün 9 yılında BtcTurk var

BtctTurk, 14 yıl önce hazırlanan Bitcoin Teknik Dokümanı’nın ardından oluşan kriptopara sektöründe 9 yıldır, uzman ekibi, altyapısı ve finansal gücüyle varlığını büyüterek ve geliştirerek sürdürüyor. 2013 yılında kurulan BtcTurk, 2021 yılında eklenen 3 milyon yeni kullanıcısıyla bugün 5 milyona ulaşan kullanıcılarına uluslararası standartlarda hizmet sunuyor. Türkiye’nin ilk kriptopara alım satım platformu olan BtcTurk, geçen yıl 2,2 milyar dolarlık rekor işlem hacmine imza atarken, ödediği vergilerle de Türkiye ekonomisine etkin destek veriyor. 2021’de ekonomiye 965 milyon TL’lik vergi katkısı sağlayan BtcTurk, 800’e yakın çalışana da istihdam sunuyor. Kullanıcılarına 7/24 hizmet veren BtcTurk, faaliyetleri, yenilikleri ve işlem hacmiyle yeni rekorlara imza atmaya hazırlanıyor. 

Bitcoin Teknik Dokümanı  

Bitcoin, 31 Ekim 2008 tarihinde, Satoshi Nakamoto rumuzuyla Kriptografi Yazışma Grubu isimli bir e-posta grubunda yayınlanan “Bitcoin: Eşlerarası Elektronik Nakit Sistemi” başlıklı bir white paper (teknik doküman) ile ortaya çıktı. Satoshi Nakamoto, tamamen eşler arasında ve bir başkasına güvenmeyi gerektirmeyen bir ödeme yöntemi üzerinde çalıştığını belirterek yolladığı bu e-posta ile dünya finans sistemine alternatif bir ödeme yöntemi oluşturmanın en büyük adımını atmış oldu.

“Bitcoin: Eşlerarası Elektronik Nakit Sistemi” adlı teknik dokümana şu linkten ulaşılabilir: https://cdn.btcturk.com/bitcoinTR.pdf