Super Mario oynadıkça bitcoin (BTC) kazanmak mı? Bir yazılım geliştirici bunu tam olarak başardı…

Oyun oynadıkça kripto para kazanmak yeni bir konsept değil. Ancak Nintendo oyun konsolunda Super Mario oynayarak bitcoin kazanmak daha önce denenmemiş bir senaryoydu ve görünüşe bakılırsa biri bunu başardı…

Bitcoin alanındaki tanınmış girişimlerden Zebedee’nin kurucu ortağı Christian Moss, Nintendo konsolunu yükseltti ve Super Mario Bros 3 oynadıkça 1 satoshis yani bitcoin’in atomik birimini kazanacak forma getirdi.

Öte yandan 100 milyon satoshi 1 bitcoin’e eşit olduğu için elle tutulur bir gelir elde etme süresi her ne kadar eğlenceli olsa da çok zaman alacak.

Moss, konuyla ilgili Twitter paylaşımında kısa bir video gösterdi:

Henüz fazla detay yok, ancak geliştirici projesine dair daha fazla ayrıntıyı 2 Mart’ta Londra’da düzenlenecek olan Advancing Bitcoin etkinliğinde göstereceğini kaydetti. Ayrıca deneyini uygulamak isteyenlere yönelik bir de eğitim yazısı paylaşacağını ekledi.

Daha önce de benzer adımlar atıldı…

Daha önce Nintendo Game Boy da bitcoin madenciliği için modifiye edilmişti. Modifikasyonda oldukça düşük miktarda hash pompalanabildi ve bunun için bir single-board computer olan Raspberry Pi Pico da etkin şekilde kullanıldı.