Cardano Vakfı, blockchain eğitimi sağlamak ve enerji sektöründeki teknoloji kullanım örneklerini araştırmak için Brezilya’nın devlete ait petrol şirketi Petrobras ile stratejik bir ortaklık kurduğunu duyurdu.

Ortaklık şartlarına göre Cardano Vakfı, Petrobras’ın 45.000 çalışanına yönelik blockchain eğitim atölyelerine liderlik edecek. Atölyelerde, Petrobras Üniversitesi aracılığıyla kullanıma sunulacak olan Cardano Akademisi içeriği kullanılacak.

1953 yılında kurulan Petrobras, 2022 yılında 124,7 milyar dolarlık geliriyle Brezilya ve Güney Amerika’nın en büyük şirketlerinden birisi konumunda. Bu ortaklık, Cardano Vakfı için önemli bir kilometre taşını işaret etmekle birlikte blockchain eğitimine yönelik artan talebi ve Cardano ekosisteminin genişleyen erişimini gösteriyor.

Eğitim programı, öğrenmeyi geliştirmek için interaktif sınavlarla birlikte çok çeşitli blockchain uygulamalarını ve kullanım durumlarını kapsayacak. Cardano Vakfı, programın lansmanını kutlamak için metaverse’de Brezilya ve dünyadaki blockchain düzenlemelerine odaklanan iki atölye çalışması gerçekleştirdi.

Cardano Vakfı CEO’su Frederik Gregaard konuyla ilgili olarak şu ifadelerini kullandı: “Fortune 500 şirketi ve dünyanın en büyük kamu şirketlerinden biri olan Petrobras ile ortaklığımız, hem işletmelerin blockchain eğitimine olan iştahını hem de Cardano Vakfı’nın ve misyonunun büyüyen erişimini vurguluyor. Petrobras ile ortak olmaktan heyecan duyuyoruz ve hem eğitim vermek hem de blockchain teknolojisinin yeni kullanım alanlarını keşfetmek için onlarla birlikte çalışmayı dört gözle bekliyoruz.

Blockchain eğitimini tamamlayan katılımcılar bir sertifika alacaklar. Buna ek olarak, ilk 500 katılımcı Petrobras Eğitim Kurulu ile birlikte oluşturulan NFT’ler ile ödüllendirilecek. Bu NFT’ler, eğitim boyunca her katılımcının ilerlemesini ve kilometre taşlarını yansıtacak şekilde dinamik olarak değişecek, dijital bir izleyici ve bireysel başarılarının vitrini olarak hizmet edecek.

Cardano Vakfı’nın Petrobras ile ortaklığı, Cardano’nun 2021 yılında açıklanan beş yıllık temel hedeflerle uyumlu. Vakıf, Fortune 500 şirketleriyle ilişkileri güçlendirmeyi, zincir içi faaliyetlerde çeşitliliği artırmayı ve blockchain kullanım alanlarını daha geniş bir sektör yelpazesine yaymayı hedefliyor.

Tether ve Yellow Card’tan Afrikalı gençlere stablecoin eğitimi

KaynakYahooFinance