OVR Technology isimli startup, kullanıcıların metaverse’te koku almalarına olanak tanıyan bir kulaklık sundu…

Her yıl Ocak ayının ilk günlerinde ABD’nin eğlence merkezleri ile ünlü şehirlerinden Las Vegas’ta düzenlenen Consumer Electronic Show’un (CES) sonuncusu geçtiğimiz günlerde tamamlandı. 5-8 Ocak tarihleri arasında gerçekleşen CES 2023’teki önemli temalardan biri de metaverse oldu.

Birçok şirketin sanal gerçeklik (VR) ve artırılmış gerçeklik (AR) alanındaki en son ürünlerini duyurduğu metaverse, 2022’ye göre ‘daha yoğun şekilde’ kendini hissettirdi. Bu alandaki inovasyon trendinin en son örnekleri heyecan uyandırdı. Bu noktada öne çıkan bazı teknolojilerle karşılaştık. Örneğin OVR Technology isimli startup, kullanıcıların metaverse’te koku almalarına olanak tanıyan bir kulaklık sundu.

Ek olarak teknoloji öncülerinden Microsoft ve otomobil üreticisi Stellantis’in metaverse’de bir showroom oluşturmak için iş birliği yaptığı duyuruldu. Metaverse’in bir perakende satış sahası olarak değerlendirilmesine yönelik ilginin ilk evrelerinde olmamıza karşın bu alanda çok sayıda şirketin aktif adımlar attığına tanıklık ettik.

Akıllı golf aletleri, akıllı kum torbası gibi ‘hareketi tetikleyen’ çözümlerle tanıştık…

Metaverse, her ne kadar 2022’nin son dönemecinde bir nebze kamuoyu ilgisi kaybetmiş gibi görünse de uzmanlar o kadar da karamsar değil.

Genel itibarıyla CES 2023 fuar alanının hatırı sayılır bir bölümü Web3 teknolojilerine ayrıldı ve ziyaretçilerin ilgisi de iyidi. Bu arada CES 2023’e stantları ile katılan şirket sayısının 2 bin 500 civarında olduğunu da belirtelim.

KaynakEuronews