Blockchain, Çin hükümeti tarafından stratejik bir teknoloji olarak kabul ediliyor…

Çin- Şangay; ekonomisi, kamu hizmetleri ve yönetim organı içindeki süreçlerini hafifletmeyi hedefleyen bir Blockchain altyapısı kurma planlarını duyurdu. Ek olarak Hükümet, blockchain altyapısının 2025 yılına kadar tamamen uygulanmış olmasını umuyor.

Çin, blockchain teknolojisi için uluslararası bir merkez üssü olma amacıyla hareket ediyor. Girişim, “Pazar liderliğinde, endüstri-üniversite-araştırma işbirliği” tarafından denetlenecek ve ülkenin en büyük şehri olan Şangay’da üst düzey yetenekleri çekmek ve yeniliğe odaklanmak için beş araştırma ve geliştirme kuruluşu oluşturulması planlanıyor.

Çin hükümeti bu önemli çabanın temellerini atmaya başlarken, Blockchain teknolojisini karbon azaltımı ve tedarik zinciri finansmanı da dahil olmak üzere birçok şekilde test etmeyi planlıyor.

Javelin Strategy & Research Kripto Para Birimi Direktörü ve Ödemeler Eş Başkanı James Wester, “Bu gelişme, Çin’in Blockchain teknolojisine süregelen desteğinin bir başka örneğidir” diyor ve şöyle devam ediyor:
“Blockchain, 2019 yılından beri Çin hükümeti tarafından stratejik bir teknoloji olarak kabul ediliyor ve kullanım alanlarının geliştirilmesini teşvik etmek için ülke genelinde çeşitli teşvikler ve programlar geliştiriliyor. Şaşırtıcı olmayan bir biçimde, Çinliler merkezi olmayan uygulamalara fazla ilgi göstermiyorlar, lakin Şangay’daki çabalar Çin’de blok zincirine yönelik genel ilgi ve yatırımla uyumlu.”

KaynakPayments Journal