Dünyadaki teknolojik gelişmelerden bahsettiğimizde Çin’i konuya dahil etmemek mümkün değil. 2019 yılı kripto para birimleri ve blokzinciri için macera dolu bir yıl oldu. Çin de bu maceranın bir parçasıydı.

Bu yılın başlarında Çin Devlet Başkanı Şi Cingping blokzinciri teknolojisine açık bir şekilde destek verdi ancak blokzincirinin ademi merkeziyetçilik tarafı kesinlikle eksikti. Ülke kendi CBDC’sini geliştirmeye başladığını açıkladı anca merkezi olmayan veriler konusunda sessiz kaldı. Kasım ayında Bitcoin madenciliği yasağının kaldırılmasına rağmen Çin’in merkez bankası tüm kripto para şirketlerinin uluslararası tescilleri ile durduruşmasını emretti ve hizmetlerini durdurdu.

BlockTV ile yapılan röportajda Tim Draper, Çin’in blokzincirini benimseme girişimine övgüde bulundu ancak Çin’in yönetiminin denetlendiğini ve Şi Cingping’in blokzincirini kontrol edici bir şekilde uygulamaya çalıştığını aktarıyor.

Kesinlikle yönetimini geliştiriyor ama etrafındaki insanlar için en iyi şeyi yapıp yapmadığından emin değilim.

Çin’in blokzincirini benimseyip bu teknolojinin merkezi olmayan tarafına odaklanmamak birçoklarını endişelendiriyor. Ülkenin ilerleyen dönemlerde teknolojiye dair nasıl bir yol izleyeceği merak konusu.

Draper ayrıca, kontrol gücüne rağmen Çin Devlet Başkanının blokzinciri desteğinin önemli bir güvenilirlik kazandırdığını da itiraf etti.

Libra hakkında da konuşan Draper, finansa sektörünün gelişmesi ve büyümesi için bu tür yeniliklere yeşil ışık verilmesi gerektiğini söyledi.

Teknoloji hayatları daha iyi hale getirdi. Bence bunu fark etmeli ve yenilik yapmaya çalışan bu insanları cesaretlendirmeliyiz.

KaynakAmbcrypto