Guangdong-Hong Kong-Makao Büyük Körfez Bölgesi Dijital Ekonomi Geliştirme Konferansı sırasında Çinli risk sermayesi (VC) şirketi GBA Capital, bir Web3 fonu kurmak için 10 milyar dolarlık bir taahhütte bulunduğunu duyurdu.

Yerel kaynaklara göre GBA Capital Web3 Fonu, sanal gerçekliğe, metaverse ve NFT’lere odaklanan yeni girişimlere yatırım yapacak ve Guangdong-Hong Kong-Makao ekonomik bölgesini dünyanın “meta varlık sermayesine” dönüştürecek. GBA Capital başkanı Haolong Li, bu yılki konferansın aynı zamanda meta varlıkların görünürlüğünü artırmak için Japonya, Singapur, Dubai, Silikon Vadisi, Avrupa ve diğer yerlerde de düzenleneceğini ve meta varlık küresel turları yapılacağını söyledi.

GBA Capital, China Europe International Financial Group tarafından Hong Kong’da kuruldu. Firmanın, Asya Pasifik Yatırım Bankası ve Çin’in devlet mülkiyetindeki Ulusal Mühendislik Laboratuvarı gibi finans kurumlarıyla stratejik ortaklıkları bulunuyor.

Şirketin konuya yönelik açıklaması şöyle: “GBA Capital, dijital ekonomi alanında yatırım ve kuluçkaya odaklanıyor. İşletmelere kapsamlı destek ve hizmetler sağlamak için endüstriyel kümeleri, sermaye kaynaklarını, kurumsal kaynakları ve politika avantajlarını entegre etmeyi hedefliyoruz.

29 Mayıs’ta GBA Capital’in bağlı kuruluşu Zhongrong Global, 100 milyon Çin yuanı (14 milyon dolar) değerinde bir finansman turu düzenlemişti. Zhongrong, sermayeyi yapay zeka alanındaki Web3 projesi kuluçka ve endüstriyel hizmetlere tahsis edecek.

Web3 teknolojileri 2024’te iş dünyasında yaygınlaşacak

KaynakCoinTelegraph