ABD’deki Cincinnati Üniversitesi’nin eğitim müfredatına dikkat çekici bir ekleme yapıldı. İşte detaylar…

ABD’deki önde gelen eğitim kurumlarından Cincinnati Üniversitesi’nin uygulamalı ve pratik eğitimleri içerecek şekilde kripto varlıkları müfredatına ekleyeceği açıklandı. Ayrıca finansal teknolojiler alanında yeni bir programın sunulmasının planlandığı kaydedildi…

Ohio’da üniversite öğrencilerine sunulacak eğitimlerin Dan Kautz ve Woody (Woody) Uible tarafından finanse edileceği bilgisi paylaşıldı. Söz konusu finansmanın Dijital Gelecek ismi ile 2022 sonuna doğru açılması beklenen laboratuvar alanını da kapsadığı ifade edildi.

Konuya ilişkin açıklamasında Dr. Dean Marianne Lewis, “Öğrencilerimiz, kripto paraları nasıl yöneteceklerini ve bu tür dijital varlıkların ekonomimizi nasıl etkilediğini öğrenecek. Cincinnati Üniversitesi de bu yeni girişim sayesinde bölgesel bir lider haline gelmenin yanı sıra ulusal olarak en iyi üniversiteler arasına girecek.” dedi.

Eğitim kurumlarının artan ilgisi

Ülkedeki diğer üniversiteler de blockchain ve kripto varlık trendine dur demiyor… Örneğin Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT), son dönem çalışmaları ile blockchain alanında lider kurumlar arasında gösteriliyor. Harvard üniversitesi de yoğun ilgi gören blockchain öğrenci ağına ek olarak haftalık periyotlarla ekosistemi ele alan tartışmalar düzenliyor.

Kuluçka merkezleri ve çeşitli çalışma grupları ile birlikte eğitime dönük alanlarda ekosistemin geleceğine yönelik ilham verici adımlar atılmaya devam ediliyor.

Türkiye’de de bu kapsamda güçlü adımlar atılıyor. Geçtiğimiz Nisan ayında Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) liderliğinde; Blockchain Türkiye Platformu, İstanbul Üniversitesi ve Atez iş birliğiyle Türkiye’nin devlet üniversitesi özelindeki ilk Blockchain Laboratuvarı hayata geçirilmişti. Yine İstanbul Üniversitesi tarafından yakın zamanda genel katılıma açık bir blockchain eğitimi düzenleneceği de duyuruldu. Daha fazla detay için aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

İstanbul Üniversitesi’nden genel katılıma açık blockchain teknolojileri ve hukuki altyapısı eğitimi