Çin’de NFT’lerin “sanal mülk kategorisine ait dijital varlıklar” olduğu vurgusu yapıldı…

Çin, kripto para konusunda her ne kadar sıkı politikaların ağırlıkta olduğu bir dönemden geçse de blockchain ve beraberindeki yeniliklere ılımlı yaklaşımını sürdürüyor. Bu doğrultudaki son gelişme NFT’lerle ilgiliydi…

NFT’ler her ne kadar ekosistemin gündeminde geniş yer tutsa da yasal düzeyde hangi boyutta değerlendirilecekleri konusunda tartışmalar var. Bu noktada dikkate değer bir gelişme yaşandı ve Çin’de bir mahkeme, NFT için ‘yasalarla korunması gereken online sanal mülkiyet’ tanımında bulundu. Hangzhou şehrinde, NFT’lerin yasal nitelikleri ile ilgili bir davada kayıtlara geçen tanım dikkat çekti. Bu kapsamda NFT’lerin “sanal mülk kategorisine ait dijital varlıklar” olduğu vurgusu yapıldı.

Öte yandan aynı mahkeme NFT’lerin yasalarla korunması gereken değer, nadirlik, kontrol edilebilirlik ve ticarete elverişlilik özelliklerine sahip olduğuna karar verdi.

Ek olarak NFT teknolojisinin “blockchain ile desteklenen benzersiz dijital varlıklar” olduğu teyit edildi ve fikri mülkiyet haklarının bulunduğu kaydedildi.

Ayrıca NFT koleksiyonlarının yasal boyutunun netlik kazandırılması gereken bir konu olduğuna dikkat çekildi ve koleksiyonların yasal niteliklerinin Çin’de açıkça şart koşulmadığı ifade edildi.