USDC’yi çıkaran Circle, sektör genelinde yaygın olarak görülen işten çıkarma eğilimine karşı duruş sergiliyor…

İkinci en büyük stablecoin (sabit coin olarak da bilinir) olan USD Coin’i (USDC) çıkaran Circle, sektör genelinde yaygın olarak görülen işten çıkarma eğilimine tam anlamıyla karşı duruş sergileyerek istihdamını yüzde 15-25 aralığında artırmayı planlıyor.

2023 yılı için öngörülen çalışan sayısını artırma planı, benzer şirketlerin finansal durumlarını iyileştirmek için işgücünü azalttığı bir ortamda dikkate değer.

Kripto sektörü son dönemdeki iş kayıplarının önemli bir kısmından sorumlu. Polygon, Chainalysis, Bittrex, Huobi, Crypto.com, Coinbase, Gemini, Genesis ve Wyre, bu doğrultuda büyük miktarda işgücü kesintisine giden şirketler arasında yer aldı.

Öte yandan kripto sektöründeki büyük çaplı işten çıkarmaları münferit bir olay şeklinde yorumlamak doğru değil, zira lider teknoloji şirketleri arasında bulunan Google, Amazon, Microsoft ve Salesforce’un Ocak ayında işten çıkardığı çalışan sayısı toplamı 48 bin olarak kayıtlara geçti. Birçok farklı sektörde benzer trendlerin gündemde olduğuna tanıklık edildi.

Circle, projede çalışması için daha fazla kişiyi bünyesine katmaya hazırlanıyor. Bu noktada mali yapısının pozitif seyirde olduğu da biliniyor. 40 milyar doların üzerinde bir piyasa değerine sahip olan USDC’yi çıkaran Circle’ın değerlemesi 2022 Şubat ayında 9 milyar dolar olarak açıklanmıştı.

Kaynakblockchain.news