NFT girişimi Cryptoys milyon dolarlık yatırım almayı başarıyor…

Geçtiğimiz birkaç ay, NFT piyasasına pek de iyi davranmadı. İşlem hacmi çok fazla düşmese de kripto para birimi fiyatları tarihi bir çöküş yaşadığı için alana yatırılan dolar miktarı da ciddi oranda düştü. Yine de genç kullanıcıları dijital mülkiyet ve NFT mekaniği fikirleriyle tanıştıran NFT girişimi Cryptoys milyon dolarlık yatırım almayı başarıyor. Önümüzdeki birkaç ay içinde geniş çapta piyasaya sürülecek olan Cryptoys platformu, şapkaları, güneş gözlükleri ve kriptografik olarak garantilenmiş benzersizliği olan şirin iri gözlü hayvan karakterleri içeriyor.

NFT platformları genellikle yetişkin kullanıcılar için bile kullanılması çetrefilli platformlar olarak nam salmış durumda. Hal böyle olunca Cryptoys genç kullanıcıların gözünü korkutmamak ve bu zorluklarla karşılaşmamak için Dapper Labs ile ortaklığa gitti.

Dapper Labs’in Flow blokzinciri, kullanıcıların yüksek işlem ücretleri, dolambaçlı cüzdanlar ve kredi kartı ile işlem yapamama gibi NFT dünyasının önemli engellerini ortadan kaldıran, kullanımı kolay bir blokzinciri deneyimi sunuyor. Dapper Labs’ın meşhur NBA Top Shot’ı da Flow blokzinciri üzerinde çalışıyor.

Yine de bir blokzincirini çocukların kullanması için yeterince kolay hale getirmek şu anda biraz tartışmalı bir konu, çünkü platforma kaydolan kullanıcıların 18 yaşında veya daha büyük olması gerekecek. CEO Will Weinraub ise ebeveyn kontrollü cüzdanların, genç kullanıcıların platformla doğrudan etkileşime girmesine ve NFT’ler hakkında bilgi edinmesine olanak sağlayacağını söylüyor. Weinraub ayrıca, şirketin kullanıcıların NFT’lerle etkileşime girmesini gerektirmeyen deneyimler oluşturmayı planladığını da belirtiyor

TechCrunch’ın haberine göre Cryptoys a16z önderliğinde 23 milyon dolarlık bir seri A yatırımı aldı. Girişim geçen sene ekim ayında da yine a16z tarafından 7.5 milyon dolarlık bir tohum yatırımı almıştı.

Yeni yatırım, Cryptoys’un ana şirketi OnChain Studios’a, kullanıcıların oyun yoluyla NFT kazanma şansına sahip oldukları oyunlar da dahil olmak üzere bir dizi NFT fırsatı ve vizyonlarını geliştirmek için bir miktar sermaye sağlayacak.

KaynakTechCrunch