Rapor, 2021 yılına dair öne çıkan temaları ve ölçümleri özetliyor…

2021’de çok sayıda kişi en azından daha önce farkında olmadığı kriptoyu duydu. Sadece Bitcoin ve Ethereum değil, Doge, Shiba gibi altcoinler ve NFT, metaverse gibi terimler bolca gündemde yer buldu. Genel itibarıyla 2021, kripto para birimleri ve blockchain endüstrisi için sıra dışı bir yıldı…
Bu kapsamda CoinDesk Research tarafından yayımlanan son rapor, kripto para piyasalarında geçen yılki ilerlemeye damgasını vuran bazı temaları ve ölçümleri özetliyor.

CoinDesk 2021 Annual Crypto Review, genel itibarıyla 2021 yılına dair kapsamlı içgörüler sunuyor. Raporda öne çıkan konulara daha yakından bakıldığında Bitcoin ve Ethereum varlık fiyatları tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşırken, 20 milyar doların üzerinde risk sermayesi ve fon da kripto şirketlerine aktı.

Bu arada DeFi, eski finansal sistemi yeniden oluşturma vaatleriyle sanal dünyayı kasıp kavururken geleneksel işletmeler, profesyonel sporcular ve ünlüler de NFT dünyasını yükselişe geçirdi.

Politikacılar ise rutin olarak endüstriye karşı temkinli duruşlarını sürdürdü, Çin bitcoin madenciliğini ve kripto ticaretini yasaklarken çok sayıda ülkede bitcoin’in yasal ödeme aracı haline dönüşümüne tanıklık ettik.
Son olarak teknoloji cephesinde Bitcoin ve Ethereum, protokol çapında iyileştirmeler ile karşımıza çıktı…

CoinDesk 2021 Annual Crypto Review’i indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.
PDF formatında ve İngilizce dilindedir.