CoinFund, girişimlere erken aşama yatırım odağındaki 300 milyon dolarlık fonunu duyurdu.

New York merkezli kripto yatırım şirketi CoinFund, blockchain projelerini desteklemek için 300 milyon dolarlık bir risk sermayesi fonu başlattığını duyurdu. CoinFund yönetici ortağı David Pakman, yeni şirketin başlangıç seviyesindeki blockhain, web3 altyapısı, DeFi, NFT’ler, oyunlar, ödemeler, varlık yönetimi, borsalar, pazarlar ve merkezi olmayan uygulamalara odaklanan kripto projeleri ile firmalara yatırım yapacağını belirtti. Ayrıca Pakman, yeni fon aracılığıyla CoinFund’un “web3’ün gerektirdiği dev manzara” ile uyumlu kripto şirketlerine yatırım yapmaya devam etmeyi hedefleyeceğini sözlerine ekledi.

Öte yandan Pakman, devam eden ayı piyasası konusunda endişeli değil. Zira, “Uzun vadeli yatırımcılarız, kripto ve web3’ün bugün tüm teknoloji endüstrisi açısından geniş alanlar sunduğuna inanıyoruz. Bu görüş mevcut piyasa koşullarından bağımsız. Piyasaları zamanlamamaya çalışıyoruz ve bunun yerine uzun zaman dilimlerinde yatırım yapıyoruz.” Diyor.

2015 yılında kurulan CoinFund, o zamandan beri 100’den fazla portföy şirketine yatırım yaptı. En uzun süredir devam eden web3 risk sermayedarlarından biri ve başlangıç ​​aşamasındaki girişimlere şimdiye kadar ‘tahmini olarak’ 1 milyar dolar yatırım yaptı. Daha önce yaptığı şirketlerden bazıları ise şöyle; NBA Top Shot oyununun geliştiricisi Dapper Labs, blockchain altyapı platformu Blockdaemon ve veri indeksleme protokolü The Graph…