Yeni duyurulan Colorado Education Work Lab ya da kısa ismiyle C-Lab, ülke çapındaki eğitimcileri ve önde gelen teknoloji uzmanlarını blokzinciri aracılığıyla birleştirmek istiyor.

Colorado Yüksek Eğitim Departmanı, eyaletin yüksek öğretim sistemlerini merkezileştirmek için blokzinciri teknolojisini kullanan özel bir tesis kurma planlarını açıkladı.

C-Lab olarak da adlandırılan Colorado Education Work Lab, eğitim ve iş hayatının geleceği için inovasyon, pilot çalışmalar, araştırma ve işbirliği adına birleşik fakat merkezi olmayan bir ekosistem sunmayı amaçlıyor.

Proje, yenilikçi eğitim alanında çalışan ABD merkezli, kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Learning Economy ile ortaklaşa geliştiriliyor.

Learning Economy CEO’su Chris Purifoy konuyla ilgili olarak: “C-Lab, tüm devleti merkezi olmayan bir eğitim altyapısına bağlayan, blokzinciri ve eğitim için türünün ilk örneği olan bir tesis deneyini temsil ediyor.” ifadelerini kullandı.

Bu amaçla tesis, devlet kimliklerini, öğrenci / işveren kayıtlarını, araştırma bilgilerini, uygunluk verilerini ve diğer sistemleri içeren eyalet çapında bir ‘Colorado Öğrenme Defteri ve Becerileri Grafiği’ geliştirecek.

C-Lab’ın 30 Ocak 2020’de hizmete açılması bekleniyor.

KaynakDecrypt