Credit Suisse ve Deutsche Bank müşterileri, Ethereum, Tezos ve Cardano ağı üzerinden toplamda 4 ağda varlıkları tokenize edebilecek…

İsviçreli Credit Suisse ve Alman Deutsche Bank destekli kripto altyapı sağlayıcısı Taurus’un tokenizasyon ve saklama çözümlerine Polygon desteğini eklediği duyuruldu.

Bir basın bildirisi ile gerçekleştirilen duyuruda “Avrupa’daki tokenizasyon faaliyetlerini hızlandırma esasıyla tokenizasyon ve saklama hizmetleri için Ethereum katman-2 ölçeklendirme çözümü Polygon ile entegrasyon sağlandığı” kaydedildi.

Entegrasyon ile birlikte Credit Suisse ve Deutsche Bank müşterileri, Ethereum, Tezos ve Cardano ağı üzerinden toplamda 4 ağda varlıkları tokenize edebilecek.

Taurus Pazarlama Müdürü ve Stratejik Ortaklıklar Başkanı Victor Busson, başta bankalar olmak üzere müşterilerden Polygon entegrasyonuna dair yoğun bir talep aldıklarını, Polygon’un düşük işlem maliyetleri, yüksek hızı ve kullanıcı dostu geliştirici araçlarının ağın temel avantajları arasında bulunduğunu belirtti.

Öte yandan tokenizasyon hizmetlerine artan ilgiye dikkat çekildi. Bu kapsamda Busson, 2 yıl önce müşterilerinin yüzde 10’unun tokenizasyon hizmetleri kullandığını, günümüzde ise bu oranın yüzde 70 seviyelerine ulaştığını ifade etti.

Ek olarak Polygon Labs Küresel Kurumsal Sermaye Başkanı Colin Butler, “Gerçek dünya varlıklarının tokenize edilmesi ciddi anlamda zeka isteyen bir iş değil, asıl zorluk bunu gerçekleştirebilecek kapsamlı bir altyapı oluşturmak.” Dedi.

Bildiride okenizasyon için en popüler varlıklar da sıralandı. Söz konusu varlıkların borç, fon ve yapılandırılmış ürünler olduğuna dikkat çekildi.

KaynakCoindesk