Singapur merkezli kripto borsası Crypto.com, geçtiğimiz günlerde Almanya pazarından çıktı. Peki gerekçe neydi?

Mobil uygulaması Almanya’da 1 milyonun üzerinde cihazda yüklü durumda bulunan ve ülkede önemli bir popülariteye sahip olan Singapur merkezli kripto borsası Crypto.com, ani bir şekilde faaliyetlerine son verdi.

Bu noktada Crypto.com’un Alman Federal Mali Denetleme Kurumu (BaFin) tarafından incelendiği biliniyordu. BaFin tarafından araştırılan platform, regülasyon sorunları nedeniyle Alman pazarından çekildiğini duyurdu.

Sorunun kaynağı ise Crypto.com’un lisanssız pasif reklam kampanyaları yürütmesiydi. Bu noktada Münih merkezli yatırım çözümleri şirketi CM-Equity AG ile planlanan iş birliği hiçbir zaman gerçekleşmedi ve Crypto.com, esasen Almanya’da regülasyonlara uygun olmayan şekilde izinsiz reklam faaliyetleri yürütmüş oldu.

Daha önce Crypto.com’un müşterilerini CM-Equity’e devretmeyi planladığı biliniyordu, ancak bu olasılık asla gerçekleşmedi.

 

Crypto.com, sahip olduğu lisansa bağlı olarak Almanya’da uygulaması aracılığıyla kripto para birimleri alıp satabilirdi, ancak reklam konusunda yanlış yol izledi. Bu nedenle takıldığı BaFin incelemesi sonrasında da ülkeden ayrılma kararı verdi.

Crypto.com mobil uygulaması Almanya’da hala indirilebilir durumda, ancak artık Almanca dilinde değil.