Rekor CryptoPunk satışı, piyasada işlem hacmi ve taban fiyatlarda genel olarak düşüş yaşanmasına rağmen, popüler NFT projelerinin hala ciddi bir ilgi ile karşılandığına işaret ediyor…

NFT piyasasında işlem hacmi genel itibarıyla düşüş eğilimini sürdürürken dikkat çekici bir gelişme yaşandı ve CryptoPunk koleksiyonuna ait tek bir NFT 2.500 ETH’e satıldı. 2.500 ETH, yaklaşık 3,7 milyon dolar anlamına geliyor.

Söz konusu meblağa, CryptoPunks’ın sadece 24 adet bulunan maymun temalı NFT’lerinden biri olan CryptoPunk 4464 için kullanıldı. ETH cinsinden fiyatlandırma çerçevesinde incelendiğinde, CryptoPunk 4464’ün koleksiyonda şimdiye kadar en yüksek fiyata alıcı bulan dördüncü NFT olduğu görülüyor. Ne var ki Ether fiyatında son dönemlerde yaşanan düşüş, satılan NFT’lerin dolar değerinin zaman içinde epey bir gerilemesi anlamına geliyor. Zira bu NFT, CryptoPunk koleksiyonundaki dolar cinsinden en değerli 15’inci parça konumunda bulunuyor.
Bu işlem aynı zamanda tüm NFT piyasasında son bir ayda yapılan en büyük satışı temsil ediyor.

İlgi devam ediyor…

NFT’lere ilişkin piyasa duyarlılığı mevcut durumda pek iyi olmasa da, önde gelen koleksiyonların taban fiyatlarında son dönemlerde artış görüldü. CryptoPunk projesinin taban fiyatı, geçtiğimiz 30 günde yüzde 65’ten fazla yükseldi.

En popüler NFT projesi Bored Ape Yacht Club’ın (BAYC) ortalama taban fiyatında yüzde 21’lik artış gözlenirken, BAYC’nin yan projesi Mutant Ape Yacht Club’ın taban fiyatının da yüzde 25 arttığı görüldü.

Rekor CryptoPunk satışı, piyasada işlem hacmi ve taban fiyatlarda genel olarak düşüş yaşanmasına rağmen, popüler NFT projelerinin hala ciddi bir ilgi ile karşılandığına işaret ediyor. NFT piyasasının değeri geçtiğimiz üç ayda yüzde oranında 32 gerilerken, işlem hacminde ise yüzde 70’in üzerinde azalma görüldü.