Meta Platforms Başkan Yardımcısı Chris Cox İsviçre’nin Davos şehrindeki World Economic Forum’da konuştu…

16-20 Ocak tarihlerinde İsviçre’nin Davos şehrinde düzenlenen World Economic Forum’da (Dünya Ekonomik Forumu) bir panelde konuşan Meta Platforms Başkan Yardımcısı Chris Cox, “metaverse’ün günün birinde akıllı telefonlar kadar önemli hale geleceğini” söyledi.

Cox ayrıca, “İnternetin metaverse kavramını hayal etmenin çok iyi bir yolu olduğunu düşünüyorum, çünkü İnternetin bazı bölümleri çok tutarlı,” diyerek Instagram veya Google Haritalar gibi uygulamalardan diğerine geçmenin artık ne kadar kolay olduğuna dikkat çekti. Birlikte çalışabilirliğin metaverse için henüz mevcut olmadığını ve yavaş yavaş inşa edileceğini sözlerine ekledi.

Atlantic CEO’su Nicholas Thompson tarafından yönetilen panelde Cox, Meta’nın temelde son 8 yılını uygun fiyatlı, yaygın olarak bulunabilen ve sürükleyici bir kullanıcı deneyimi sunan sanal gerçeklik ürünleri oluşturmaya çalışarak geçirdiğini sözlerine ekledi.

2021’de şirketin adını Facebook’tan ‘Meta’ya dönüştüren CEO Mark Zuckerberg’in kamuoyunda ses getiren duyurusu ve heyecanı hala akıllarda… Son birkaç yıldır Reality Labs bölümünü finanse etmek için 20 milyar doların üzerinde harcama yapan Meta, her ne kadar yatırımcılarını kızdırsa da geleceğe dair umudunu koruyor.

Zuckerberg, ilk günden itibaren metaverse için “uzun vadeli ve zorlu bir yol” ifadelerini kullanmıştı. Bu kapsamda Cox’un açıklamaları da Meta Platforms’un gelecek vizyonu ile uyumlu görünüyor.
Gelişmeleri yakından izlemeye devam edeceğiz…

KaynakYouTube