DeFi alanında üretken bir geliştirici ve Fantom Vakfı’nın “mimar”ı olan Andre Cronje, Fantom Foundation ve Fantom Operations (Fantom ekosistemi) Yönetim Kurulu (YK) Üyesi pozisyonunu kabul etti.

Merkezi olmayan finans (DeFi) alanında saygın isimler arasındaki Andre Cronje, Fantom (FTM) Yönetim Kurulu’na dahil oldu. Fantom Foundation Ltd ve Fantom Operations Ltd’de Yönetim Kurulunda yer alacağı kaydedilen Cronje, “Önümüzdeki 12 ayda, kendimizi diğer 1. katman çözümlerinden farklılaştırırken, aynı zamanda DApp geliştiricilerinin sürdürülebilir işler kurmaları için bir ortam yaratmayı amaçlıyoruz” diyerek DApp ekosisteminin genişletilmesine odaklanılacağının sinyalini verdi.

Genel itibarıyla söz konusu gelişme ekosistemin gelişimi önemli potansiyellere işaret ediyor…

Öte yandan Cronje, DApp’lerde gelir paylaşımını esas alan gas ücretinden para kazanma konusuna da değindi. Buna göre Fantom DApp’leri gas ücreti teşvikleri ile birlikte ücretleri kendisi ödemeye ihtiyaç duyan bir cüzdan olmadan etkileşim kurabilecek. Bu noktada kullanıcıların FTM’ye sahip olmak zorunda olmadığı da ifade edildi…

Bununla birlikte yine 2023 için Fantom Sanal Makinesi ve yeni bir depolama mekanizması kurulmasının da planlandığı bilgisi aktarıldı.

Daha önce Yearn Finance ve Keep3rV1 gibi protokollere de imzasını atan Cronje, son olarak bünyesinde aktif olarak bulunduğu Fantom ile ilgili bir dizi olumlu mesaj da paylaştı: “Kamuoyuna duyurulduğu üzere, mevcut ekonomik ortam ve özellikle de 2018’deki durumla karşılaştırıldığı zaman oldukça sürdürülebilir ve sağlıklı bir konumdayız. Bu durum, nihayet varlığımıza yönelik daha fazla endişelenmemize gerek kalmadığını gösteriyor.”

KaynakCrypto Potato