DeFi platformu DFX Finance, 4,5 milyon dolarlık kayba neden olan sarsıcı bir siber saldırının kurbanı olduğunu açıkladı.

Polychain Capital ve True Ventures tarafından desteklenen DFX Finance, saldırıdan yaklaşık 30 dakika içerisinde haberdar olunduğunu, buna karşın 4,5 milyon dolarlık kayıp gerçekleştiğini bildirdi.

DFX Finance, saldırıyı kontrol altına almak için akıllı sözleşmelerinin operasyonlarını durdurmaya yönelik proaktif adımların atıldığını bu sayede tüm fonların çalınamadığını kaydetti. Ancak ABD Hazine Bakanlığı tarafından onaylanan Tornado Cash’e gönderilen bazı fonlar ele geçirildi. En nihayetinde ise kredi protokolündeki bir güvenlik açığından yararlanan siber korsan başarılı oldu.

Saldırgan, 2.963 ETH (yaklaşık 4 milyon dolar değerinde) ve yaklaşık 500 bin ABD doları (toplamda yaklaşık 4,5 milyon dolar) ele geçirdi.

DeFi protokolleri siber saldırıya maruz kalmaya devam ediyor…

Mobil dünya ve Web2’nin en kritik sorunlarından biri olan siber saldırıların kapsamı son yıllarda DeFi platformlarına doğru genişlemeye başladı. Başarıyla sonuçlanan siber saldırı sayısı son derece düşük olmasına karşın (yaklaşık 20 adet) kayıpların sıra dışı ölçekte yüksek olduğu dikkatlerden kaçmıyor.

Uzmanlar siber güvenlik protokollerinin endüstrinin tamamında dikkatle uygulanması gerektiğinin altını çiziyor.