Space and Time, son dönemin dikkat çeken DeFi platformları arasında konumlanıyor…

Türünün tek örneği olan bir kriptografik protokol geliştiren DeFi girişimi Space and Time, Seri A yatırım turunda 10 milyon dolar finansman elde etti. Yatırım turuna Framework Ventures liderlik ederken diğer katılımcılar Digital Currency Group, Stratos, Hashkey Group, IOSG Ventures, STARDUST ve Bitscale Capital oldu.

Girişim, Chainlink Labs’in kuluçka programının bir parçası olarak başlamıştı. Tasarımı gereği Chainlink Oracle ve diğer sistemleri kullanan Space and Time, son dönemin dikkat çeken DeFi platformları arasında konumlanıyor.

İsmiyle de ilgi uyandıran Space and Time’ın Kurucu ortağı ve CEO’su Nate Holiday, “Merkezi olmayan uygulamalarla ilgili önemli bir sorun, verileri inceleme yeteneğine sahip merkezi veritabanlarıyla çalışmak zorunda kalınması” diyor ve ekliyor: “Kullanıcılar verilerin geldiğini görebilir, ancak herhangi birinin bu verilere kötü niyetli bir şekilde bilgi ekleyip eklemediğini bilemez. Biz, bu soruna odaklıyız.”

Yeni bir protokol geliştirmek, dijital para ekosistemindeki girişimleri diğerlerinin önüne çıkaran en önemli faktörlerden biri. Bu kapsamda Space and Time gibi Magic Eden da son birkaç ayda yatırım elde eden girişimler arasında öne çıkıyor.