Denetim ve danışmanlık şirketi Deloitte, bireyler ve kuruluşlar için doğrulama süreçlerini dönüştürüyor…

Deloitte Switzerland’a bağlı Deloitte Consulting AG, KYC ve KYB sertifikaları için Almanya merkezli BOTLabs tarafından geliştirilen KILT blockchain’ini teknolojisine entegre ediyor.

KILT, merkezi olmayan tanımlayıcılar (DID’ler) ve doğrulanabilir kimlik bilgileri oluşturma odaklı bir dijital kimlik blockchain’i şeklinde tanımlanabilir. Bu kapsamda KILT, KYC ve KYB süreçleri için yeniden kullanılabilir dijital kimlik bilgileri için işlev sağlayacak.

Resmi basın açıklamasında kimlik bilgilerinin bankacılık ve DeFi için yasal uyumluluk, e-ticaret için yaş doğrulama, özel girişler ve bağış toplama için kullanılacağını bildirildi.

BOTLabs CEO’su Ingo Rübe’ye göre merkezi olmayan tanımlayıcıların (DID’lerin ana avantajı, müşterilerin kişisel bilgilerini ne zaman ve nerede paylaşacaklarını seçerken birden fazla hizmette doğrulanabilir dijital kimlik bilgilerini kullanabilmeleri. Bu noktada çoğu dijital tanımlayıcı, platformlar tarafından kontrol edilen merkezi veritabanlarında saklanıyor ve bu da onları siber saldırganlar için hedef haline getiriyor…

Deloitte müşterileri, şirket tarafından dijital olarak imzalanmış kimlik bilgilerini, kendi cihazlarındaki kendi kontrolleri altında bulunan bir cüzdanda saklayabilecekler. Deloitte, bir web tarayıcısı uzantısı biçiminde bir kimlik bilgisi cüzdanı sağlarken bilgi verildikten sonra müşterinin koşulları değiştiyse, blockchain teknolojisi ile kimlik bilgileri iptal edilecek…

Deloitte Yönetilen Hizmetler başkanı Micha Bitterli, “…Deloitte, bireyler ve kuruluşlar için doğrulama süreçlerini dönüştürüyor,” diyerek şöyle devam ediyor: “Kullanışlı, uygun maliyetli ve güvenli dijital kimlik bilgileri, e-ticaret ve DeFi’dan oyun oynamaya kadar yeni dijital pazar yerleri açma potansiyeline sahip.”

KaynakBiometric Update