Alman borsa operatörü Deutsche Börse, dijital varlık hizmetlerine odaklanan, İsviçre merkezli Crypto Finance’in çoğunluk hissesini satın aldı.

İlk olarak geçtiğimiz Haziran ayında duyurulan bu anlaşma, 15 Aralık itibariyle resmi olarak tamamlandı. Bu satın alımın bir sonucu olarak Deutsche Börse, müşterileri ve ortakları için ticaret sonrası da dahil olmak üzere dijital varlık hizmetlerine erişim imkânı sunacak.

Anlaşma, aynı zamanda Crypto Finance’in Almanya ekosistemine erişmesine de izin verecek. İsviçre merkezli kuruluş, Singapur merkezli müşterileri için dijital varlık fırsatları sunarak hizmetlerini Asya’ya genişletmişti. Şimdi aynısını Almanya için yapmak istiyor.

Crypto Finance’in CEO’su ve Kurucu Ortağı Jan Brzezek, yerleşik para kuruluşlarının giderek daha fazla kripto para vagonuna atlamak istediğini belirtiyor. Brzezek’ göre Deutsche Börse, yıllar boyunca kanıtlanmış itibarı ve yetkinliği sayesinde firmasıyla işbirliği yapma konusunda güven kazandı. Satın almaya rağmen Jan Brzezek, Crypto Finance’in lideri olmaya devam edecek ve şirkette önemli bir hisseyi elinde tutacak. İsviçreli firma, bankalar, fintech ve finansal aracılara odaklanarak bağımsız bir birim olarak faaliyet göstermeye devam edecek.

Deutsche Börse kripto para ve dijital varlık dünyasına yönelik atılımlarına devam ediyor. Borsa operatörü birkaç hafta önce dijital borsası ‘Xetra’da bir Bitcoin Spot ETN’nin listelendiğini duyurmuştu.

Merkezi kripto borsaları 2021’de 14 trilyon dolar işlem hacmine ulaştı

KaynakCryptoPotato