Hackathon ile ilginin geleceğin teknolojilerinden biri olarak görülen blokzincire çekilmesi hedefleniyor…

Bu yıl ilk kez düzenlenecek Dijital Türkiye Blokzincir Hackathonu, Dijital Türkiye hizmetleri temasıyla gerçekleştirilecek. Yarışmanın temel amacı; katılımcıların blokzincir alanındaki becerileri ile Dijital Türkiye hizmetlerini, blokzincir altyapısı ile geliştirmesi veya yeni bir fikir olarak sunması. Ayrıca bu Hackathon ile gençler başta olmak üzere teknolojiye kayıtsız kalmayan tüm vatandaşların ilgisinin geleceğin teknolojilerinden biri olarak görülen blokzincire çekilmesi hedefleniyor.

Bu kapsamda Türkiye genelinde yer alan üniversitelerden veya firmalardan 14 Ekim 2022’ye kadar başvuracak yarışmacılar, en az 2 en fazla 4 kişilik takımlar oluşturarak gerçek hayatta kullanılan ve kullanılabilecek hizmetler için yetkinliklerini sergileyecek. Geliştirme ise Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi lokalinde oluşturulacağı belirtilen Avalanche test ağında yapılacak.

Yarışma, Ön Eleme ve Final olmak üzere 2 aşamada yapılacak. Ön eleme aşaması çoktan seçmeli soru-cevap şeklinde çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek ve değerlendirme komitesi tarafından incelenecek. Ön eleme aşamasında başarılı olan 20 takım, Kasım ayında İstanbul’da gerçekleştirilecek final etabına davet edilecek.

Dereceye giren ilk 3 takıma Togg ile blokzincir tabanlı iş geliştirme için niyet mektubu. Yarışmada dereceye giren bir takıma Avalanche etkinliklerinden birisi için whitecard. Dereceye giren ilk 3 takıma “Blockchain Expo World” İstanbul etkinliğine ücretsiz katılım hakkı verileceği kaydedildi.

Daha fazla detay ve başvuru için buraya tıklayabilirsiniz.