Nike, NFT olarak sunduğu bir spor ayakkabı modelini gerçek hayatta satışa sunma kararı aldı.

Nike’ın dijital sanat tasarım stüdyosu RTFKT iş birliği ile geliştirilen NFT Air Force 1 modelinin fiziksel formda satışa sunulacağı resmi olarak duyuruldu.

Uluslararası üne sahip Japon sanatçı Takashi Murakami tarafından tasarlanan model, RTFKT tarafından 2021’de piyasaya sürülen ve neredeyse anında piyasadaki en sıcak ürünlerden biri haline gelen NFT koleksiyonu CloneX’in bir yan ürünü.

Model, koleksiyon değeri üzerinden satışa çıkıyor, zira tek ayakkabıyı satın alabilmek için toplamda 10 adet NFT satın alınması ve tokenlerin kullanılması gerekiyor. Bu zorlu koşulu yerine getiren meraklılara spor ayakkabıların 2023 yılının dördüncü çeyreğinde (Ekim-Aralık döneminde) teslim edileceği sözü veriliyor…

Dikkat çekici gelişme

Yüksek profille ve şüphesiz global etkiye sahip spor giyim markası Nike’ın NFT ayakkabısını gördüğü ilgiye paralel şekilde gerçekten üretiyor olması eşine az rastlanan stratejik kararlar arasında.

Öte yandan RTFKT’nin resmi web sitesinde 24 Nisan – 8 Mayıs tarihleri ​​arasında bir etkinlik düzenleneceği ve buna sadece önceden CloneX’in NFT koleksiyonundaki öğelerin sahipleri katılabileceği duyuruldu.
NFT sahibi olmak gitgide önem kazanıyor…

KaynakU Today