Günlük satış hacimlerine bakılırsa bir önceki ABD Başkanı Donald Trump, NFT dünyasında son günlerin trend konuları arasında…

Pazar analitiği şirketi Cryptoslam’e göre bir önceki ABD Başkanı Donald Trump’ın NFT’lerindeki satış hacimleri yüzde 800’lere varan oranlarda ‘önceki güne göre artışlar’ kaydetti.

İlginç gelişmenin arka planında ise eski başkanın hedefindeki 2024 ABD Başkanlık Seçimi öncesinde Facebook ve Twitter’a yeniden katılmaya çalıştığına ilişkin haberlerin kamuoyunda yer edinmesi bulunuyor büyük olasılıkla. Zira NFT’lerin gördüğü ilgideki artış tam olarak bu spekülasyonların devamında geldi.

Donald Trump’ın yüzü gülüyor

Öte yandan Donald Trump NFT’lerine yönelik son dönemdeki yoğun ilginin daha öncesi de var… Bu noktada 15 Aralık 2022’de tanesi 99 dolardan 45 bin adet NFT piyasaya sürülmüş ve satın alanlara çekilişle oldukça sıra dışı ödüller verilmişti.

Çekiliş sonucu dağıtılacağı bildirilen ödüller arasında Donald Trump ile yemek, bire bir görüşme, hatta önceki başkan ile golf de yer alıyordu. Bu NFT’ler neredeyse ‘anında’ tükendi ve milyonlarca dolarlık günlük satış hacmine ulaşıldı. Daha sonra ciddi düşüş görülen NFT’ler yeniden canlanmışa benziyor. En nihayetinde ise 2024 yılında yeniden Başkan olmak isteyen Donald Trump’ın yüzü NFT’leri ile birlikte gülüyor.

KaynakDecrypt