NFT oyunlarının sayısı artıyor. Bu kapsamdaki en yeni adım, oyun şirketi DraftKings’in PGA turu ile ortaklaşa geliştirdiği NFT fantezi golf oyunu oldu. Oyun PGA Tour adıyla gelecek…

NFT, son birkaç yıldır sıklıkla gündemde. Dijital dünyada her ne kadar 2022’de nispeten düşüş kaydetse de adından söz ettiren NFT kavramı, özellikle oyun tarafındaki gelişmelerle dikkatleri üzerine toplamayı başarıyor. Birçok NFT oyunu piyasada yer alırken yapım şirketleri de yoğun şekilde fonlanıp destekleniyor.

Bu kapsamdaki en son gelişme ise DraftKings’in PGA turu ile ortaklaşa geliştirdiği NFT fantezi golf oyunu oldu. Oyunun PGA Tour adıyla geleceği kaydedilirken DraftKings, fantezi türündeki kart oyunları ile NFT izdüşümünün adeta odak noktalarından biri haline dönüştü.

DraftKings, PGA turu ile ortaklaşa NFT fantezi golf oyununun lansmanını duyurdu. NFL ve UFC ile başlatılan fantezi spor oyunlarının ardından DraftKings, golf severleri platforma çekmek için üçüncü fantezi oyununu PGA ile piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

PGA Tour golfçülerine dayalı dijital kartlar, DraftKings kullanıcılarının golfçülerin dünya performansına dayalı olarak puan kazanabilecekleri ve temelde blockchain teknolojisinin yardımıyla spor bahisleri deneyimini dönüştürebilecekleri Polygon’da basılacak ve satılacak.