Oceans & Us yaptığı açıklamada, dünya çapında okyanusları temizlemek için 1.2 milyon dolarlık fon sağlamayı planladığını duyurdu. Dubai merkezli kâr amacı gütmeyen kuruluş, 10.000 NFT satarak ve yeni bir kripto para birimi başlatarak fon toplamayı hedefliyor.

Yeşil startup, kitle kaynak kullanımı yoluyla fon toplamanın bir yolu olarak kendi token’ını piyasaya sürmeyi planlıyor.

Şirket, sürdürülebilir bir ürün veya çözümle BAE ve Orta Doğu’da 100 marka ile ortak olmayı hedefliyor. NFT’leri satın alan veya sahibi olan kişi, bu firmalarda indirim veya avantajlara sahip olacak. Şirketin amacı, okyanusları temizleyen tekneler inşa etmek için farkındalık ve fon yaratmak.

Oceans & Us, Katar Dünya Kupası’nın arkasındaki ekip, BAE merkezli en iyi perakendeci Landmark Group, halihazırda yeşil uygulamaları teşvik etme misyonuna sahip kahve markaları, güneş enerjisi çözüm şirketleri ve sürdürülebilir moda dahil olmak üzere çeşitli firmalarla ortaklık görüşmelerinde ilerleme kaydetti.

Girişim, Birleşik Arap Emirlikleri merkezli büyük bir teknoloji firması olan Marakeb Technologies ile okyanuslardan ve nehirlerden atık plastikleri temizleyecek yapay zekâ destekli otonom, kendinden tahrikli tekneler tasarlamak için omuz omuza çalıştıklarını söyledi.

Marakeb Technologies’in %30’u Abu Dabi hükümetine ait. Yapay zekâya sahip kendinden tahrikli teknelerin lansmanının bu yıl Temmuz ayında gerçekleşmesi planlanıyor.

Oceans & Us’ın kurucusu Joel Michael, gelişme hakkında konuştu ve ortaklığın temel olarak toplumu bir araya getirme ve sanatı bir iletişim aracı olarak kullanma hedefinde olduğunu söyledi.

Michael şunları söyledi:
“Sürdürülebilirlik bir ekosistemdir ve NFT’ler bir ağ geçidi olarak çalışır. Bir NFT satın almak, insanların uygulamalı bir şekilde yatırım yapmalarını ve katılmalarını sağlar. Buradaki fikir, tüm bunların şeffaf olan blokzincirinde oturması, böylece yatırılan her bir doların nereye gittiğinin açıkça görülebilmesidir.

Çözmek istediğimiz en büyük sorun, topladığımız plastiği yeniden kullanılabilir hale getirmek için karaya geri taşımak. BAE’den muazzam bir destek gördük ve ülkenin bölgedeki sürdürülebilirliğin merkez üssü olduğunu düşünüyoruz.”

Aşırı avlanma ve kirlilik denizlerin biyolojik çeşitliliğini olumsuz etkilerken, iklim değişikliği hastalıkların, fırtınaların ve diğer etkilerin şiddetini artırma tehdidinde bulunuyor.

Oceans & Us, dünya okyanuslarına giren milyonlarca ton plastikten kurtulmak için blokzinciri projeleri geliştirmek ve ölçeklendirmek için çeşitli ortaklarla birlikte çalışıyor.

Tüketiciler, firmayı destekleyerek, şirketin yüzen okyanuslardaki plastik kirliliğinin %90’ını temizleme hedefine doğru ilerlemesine yardımcı oluyor.