Dubai veliaht prensi Şeyh Hamdan bin Mohammed bin Rashid al-Maktoum, Twitter  paylaşımı ile yeni bir “metaverse stratejisi” geliştirildiğine işaret etti. İşte ayrıntılar…

Arap Yarımadası’nın güneydoğusunda konumlanan Dubai’nin veliaht prensi Şeyh Hamdan bin Mohammed bin Rashid al-Maktoum, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımla şehir için yeni bir “metaverse stratejisi” geliştirildiğini duyurdu. Söz konusu strateji ile 5 yıl içinde 40 bin yeni istihdam yaratılacağı ve 4 milyar dolar gelir elde edileceği kaydedildi.

Ek olarak mevcut blockchain ve metaverse şirket sayısının 5 katına çıkarılmasının hedeflendiği bildirildi.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin resmi haber ajansı WAM’de yer alan açıklamada, stratejinin metaverse topluluğundaki geliştiricilere, içerik oluşturuculara ve platform kullanıcılarına yönelik eğitimlerde gerekli desteğin sağlanması ile birlikte yeni yeteneklerin teşvik edilmesine odaklandığı ve bu kapsamdaki yatırımları vurguladığına işaret edildi.

5 yıllık dönemi kapsayan stratejinin ne şekilde uygulanacağına ilişkin henüz net bilgiler bulunmuyor, ancak planın temelinde “metaverse inovasyonunu ve ekonomik katkıyı” teşvik etme ve metaverse yeteneğinin yanı sıra Dubai hükümeti içindeki kullanım örnekleri ile uygulamaların geliştirilmesinin yer aldığı anlaşılıyor. Dubai hükümetinin ilgili stratejiyi desteklemek için ne kadar yatırım yapacağının da henüz belli olmadığını belirtelim.

Öte yandan gelen son açıklamalar, Dubai’nin gelişmekte olan teknoloji ve kripto endüstrisine yönelik önde gelen şirketleri kendisine çekme arzusuyla uyumlu görünüyor.

Dünyanın birçok ülkesindeki regülasyon eksikliklerine karşın geçtiğimiz mart ayında Dubai’de sanal varlıklarla ilgili ilk yasa çıkmış, Sanal Varlıklar Düzenleme Kurumu kurulmuştu..

Bu kapsamda Bybit, küresel merkezini Dubai’de açacağını söylerken Crypto.com ve FTX borsaları da ofis kurulacağını açıklamıştı…

Metaverse’e gelince, bölge bu anlamda son derece hareketli. Örneğin Dubai merkezli havayolu Emirates, Nisan ayında metaverse ve NFT’lerin kullanımını genişleteceğini duyurmuştu. Damac Group, dijital şehirlerin inşası için 100 milyon dolarlık yatırımda bulunulacağı sözünü vermişti. Dubai’de İngilizce yayınlanan Khaleej Times gazetesine göre sağlık şirketi Thumbay Group’un önümüzdeki Ekim ayına kadar bir metaverse hastanesi kurma planı bulunuyor.

Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti ve en büyük şehri durumunda.

KaynakFortune