NFT’ler ve blockchain teknolojisinde uzmanlaşmış bir yatırım şirketi olan Morningstar Ventures, Dubai’nin kalbinde ilk NFT sanat galerisini açıyor. Burj Daman Kulesi’nde açılacağı kaydedilen galerinin ismi de belli oldu: 37xDubai.

Dubai’nin iş ve yaşam merkezinin ortasında konumlanacak olan 37xDubai’de web3 eğitimleri, geleneksel sanat, dijital sanat, eğlence ve topluluğa odaklanarak sanat ve teknoloji arasında köprü kurulması belirlenen ilk hedefler arasında. Dolayısıyla 37xDubai’nin bir galeriden çok daha fazlasını vadedeceği anlaşılıyor.

5 milyon dolarlık yatırımla açılacağı bildirilen NFT galerisindeki modüler teknoloji, sergilenen koleksiyonlarda sık sık değişiklik yapılmasına izin vererek, böylelikle yaratıcı alan taze ve çeşitli konseptlere uyarlanabilir durumda kalacak.

37xDubai CEO’su Clemence Cazeau, “Galerimizin tasarımı ve mimarisi oldukça sofistike, son teknoloji ekipmanlarla, iç mekan, ses ve aydınlatma altyapısıyla dolu. 37xDubai galerisinin ve sergilerinin her bir ziyaretçimize unutulmaz deneyimler yaşatmasını sağlamak için mekanın her öğesini özenle seçtik…” diyor.

Morningstar Ventures’ın kurucu ortakları Danilo S. Carlucci ve Arut Nazaryan ise web3 alanında eğlence ve lüks sektörlere odaklı ilk yatırımcılar arasında yer alıyor. İkili, 2021’in ilk aylarında birlikte çalışmaya başlamıştı.

Öte yandan Küresel NFT pazarının 2022-2028 yılları arasında büyüme kaydetmesi bekleniyor. Dubai’nin en kalabalık şehri olduğu Birleşik Arap Emirlikleri (BAE olarak da bilinir), NFT sahipliğinde global ölçekte ilk sırada ve bir hayli çarpıcı veriler sunuyor. Zira ülkede nüfusunun yüzde 23’ünün en az 1 adet NFT’si mevcut. Söz konusu oran Avrupa’da yüzde 8, ABD’de ise sadece yüzde 2,8.

En nihayetinde ise NFT’ye ilginin bu ölçüde yüksek olduğu bir coğrafyada açılacak olan galerinin yoğun ilgi görmesi sürpriz olmaz.

Kaynakblockchain.news