Fikir, insanların unutulmaz yemek deneyimlerini ‘toplamaları’ için mutfak deneyimlerini simgeleştirmeyi esas alıyor… 

Dünyanın ilk fine-dining NFT konsepti için 14 Mayıs’ta ilk müzayede düzenlendi. NFT konsepti, Hong Kong’un en iyi restoranlarından ikisi olan Ando ve MONO’nun iş birliği ile oluşturuldu.

Düzenleyici kurum olan Gourmeta’ya göre, NFT tekliflerinde başarı sağlayan varlık sahipleri Ando ve MONO’daki kaliteli yemek deneyimine özel erişim kazanacaklar. NFT’yi erken benimseyenler de proje yönetiminin bir parçası olacak.

Ayrıca Gourmeta, tüm NFT’lerin Ethereum blokzincirinde basıldığını, OpenSea platformunda ve diğer NFT pazarlarında ticarete hazır olduğunu ekledi.

Ioconic CEO’su ve Gourmeta’nın Kurucu Ortağı Jamie Lewis, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “İlkini gerçekleştirdiğimiz müzayedenin ikincisini sabırsızlıkla bekliyoruz ve hem blokzinciri hem de F&B (yiyecek içecek) alanlarından bir grup ileriye dönük uzmana sahip olmaktan heyecan duyuyoruz. Ve insanların yemek deneyimlerini token’leştirmenin ve dijitalleştirmenin doğasında var olan sonsuz potansiyeli keşfediyoruz.”

Gourmeta konsepti, Nisan 2021’de Hong Kong merkezli blokzinciri girişim sermayesi Kenetic ve İngiltere merkezli dijital varlık şirketi Ioconic tarafından ortaklaşa kurulmuştu.

Gourmeta, fine-dining NFT’leri yaratma konseptinin arkasındaki fikrin, insanların unutulmaz yemek deneyimlerini ‘toplamaları’ için mutfak deneyimlerini simgeleştirmek olduğunu ifade ediyor. Şirketin ayrıca küresel ölçekte genişleme planları da var. Şu anda Singapur, Londra ve New York dahil olmak üzere küresel çapta ‘leziz’ projeler sunmayı planlıyorlar….

Kaynakblockchain.news