eBay, Birleşik Krallık merkezli NFT pazaryeri KnownOrigin’i bünyesine dahil ediyor. İşte detaylar…

Türkiye’de GittiGidiyor’un sahibi olan ve geçtiğimiz günlerde e-ticaret platformunun kapatılacağını duyuran eBay, diğer yandan Birleşik Krallık merkezli NFT pazaryeri KnownOrigin’i satın aldı.

Satın alımın mali detayları kamuoyuyla paylaşılmazken söz konusu adım eBay’in dijital koleksiyon ürünleri açısından ‘ayak izini derinleştirmesi’ şeklinde yorumlanabilir. Zira eBay’in dijital sanat koleksiyonları ve satışı için iddialı bir platform geliştirme çabası içerisinde olduğu biliniyor.

Konuyla ilgili olarakl eBay CEO’su Jamie Iannone, “Topluluğumuz giderek daha fazla sayıda dijital koleksiyon eklediği için lider bir site olmaya devam edeceğiz. KnownOrigin, etkileyici, tutkulu ve sadık bir sanatçı-koleksiyoner grubu oluşturdu; bu onları bizim için mükemmel bir katkı haline getiriyor.” dedi.

2018’de Manchester’da kurulan KnownOrigin, koleksiyoncuların ve sanatçıların blockchain işlemleri aracılığıyla NFT oluşturmasına ve alışveriş yapmasına izin veren bir pazar yeri olarak dikkat çekti.
Kuruluşundan bu yana, kullanıcıların NFT’leri oluşturma, satın alma ve satma biçiminde devrim yarattığı için büyük bir büyüme ve ticaret hacmine de tanık oldu. eBay’in teknoloji öncülüğü ile birlikte gelişimini daha da ileriye taşıması sürpriz olmayacak.

Kısa bir hatırlatma; eBay, geçtiğimiz ay web3 platformu OneOf ile ortaklaşan bir NFT koleksiyonunu piyasaya sürmüş ve bu kapsamdaki alışverişlere imkan tanımıştı.
Şirketin bu alandaki adımlarını hızlandırdığı görülüyor ve sıradaki hamlesi merakla bekleniyor…

Kaynakblockchain.news