Ava Labs CEO’su Emin Gün Sirer, dikkat çekici açıklamalada bulundu. İşte detaylar…

Ava Labs CEO’su Emin Gün Sirer, ABD yetkililerini sorumlu blokzinciri inovasyonunu beslemeye ve desteklemeye çağırıyor. Aksi takdirde yetkilileri feci sonuçlarla karşılaşacakları konusunda uyarıyor.

Gün Sirer’in “Devrim niteliğinde bir teknoloji” olarak tanımladığı teknolojiyi savunmak için yaptığı yorumlar, 13 Haziran’da ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’ne verdiği ifadenin bir parçası. Dinleyiciler arasında Başkan Patrick McHenry, Sıralama Üyesi Maxine Waters ve Temsilciler Meclisi komitesinin diğer üyeleri yer aldı.

Daha önce de benzer açıklamarda bulunan Ava Labs Kurucusu ve CEO’su Sirer, ABD- New York’ta Roosevelt Adası’nda her yıl düzenlenen Cornell Blockchain konferansında “Industry & Academic” başlıklı ilk bölümün konuşmacıları arasındaydı. Düzenlenen etkinlikte Sirer, artan regülasyonlara ilişkin dikkat çekici bir yorumda bulunmuştu…

Düzenleyicilerin kodu denetleyebilecek gelişmişlik seviyesine ulaşana kadar blockchain ve kripto para birimi alanlarının olgunlaştığını düşünmeyeceğini kaydeden Ava Labs CEO’su, “Düzenleyiciler şu anda o aşamaya yakın değil,” diyerek şöyle devam etmişti: “Komik numaralar yapmakla meşguller.”

Kripto özellikle ABD’de, FTX borsasının çöküşü ve 2022’deki diğer sıra dışı felaketlerin ardından hiç olmadığı ölçüde düzenleyici kurumların hedefinde. Buna karşın Sirer, “En acımasız kısıtlamaların bile kriptoyu ezemeyeceği” görüşünü paylaşarak, “Diyelim ki kriptoyu tamamen yasakladılar, Z kuşağı dijitale öncelik veriyor ve bu teknolojinin ortadan kalkmasına izin vermeyecekler.” İfadelerini kullanmıştı.