Proof-of-Work’tan Proof-of-Stake’e geçişi esas alan Ethereum Bellatrix yükseltmesi 144896. epoch’da gerçekleşti…

Ethereum blockchain ağının İş Kanıtından (Proof-of-Work) Pay Kanıtına (Proof-of-Stake) geçişi için ilk adım tamamlandı. Merge adı verilen ve eylül ortasında beklenen kritik güncellemeye yönelik ilk adım olarak Bellatrix yükseltmesi, 144896. epoch’da başarıyla gerçekleştirildi.

Bu geçişle birlikte Ethereum blockchain ağındaki işlemler Merge için entegre edilecek ve blokzincir Paris yükseltmesine hazırlanacak.

Çoğu blockchain şu anda işlem kayıtlarını oluşturmak, doğrulamak ve korumak için katılımcılara veya madencilere dayanan bir İş Kanıtı veya Hisse Kanıtı modeli üzerinde çalışmakta. Bitcoin ve Ethereum gibi İş Kanıtı blockchain ağları, madencilerin bulmacaları çözmesini gerektirir ve çözümleri diğer madenciler tarafından doğrulanırsa tokenlerle ödüllendirilir. Öte yandan Hisse Kanıtı, katılımcıların blockchain’de işlem blokları sipariş etmek ve sonrasında ödül almak için seçilmeden önce, belirli sayıda tokeni stake etmelerini esas alır.

2015’te Vitalik Buterin öncülüğünde kurulan Ethereum, blockchain teknolojisi üzerine inşa edilmiş, açık kaynaklı ve merkezi olmayan yazılıma ek olarak akıllı sözleşme işlevselliğine sahip bir bilgi işlem platformu. Yer aldığı endüstriler arasında kripto para (Ether-ETH), blockchain, akıllı sözleşmeler bulunuyor.