Ethereum tabanlı NFT’lerin aylık işlem hacmi, geçen ay son 2 yılın en düşük seviyesine indi…

Ağustos ayında Ethereum NFT’lerin aylık işlem hacimleri, OpenSea, Blur, LookRare ve X2Y2’deki faaliyetlerin azalmasıyla son iki yılın en düşük seviyesine geriledi. The Block’un veri kontrol paneline göre işlem hacmi Ağustos ayında 407 milyon dolara düştü; Bu veri, Temmuz ayındaki 599 milyon dolara göre %32 düşüşle Haziran 2021’den bu yana en düşük işlem hacmine işaret ediyor.

X2Y2, bir önceki aya göre %40 düşerek gerilemeye öncülük etti; Blur, OpenSea ve LookRare işlem hacimleri sırasıyla %38, %18 ve %8 düştü.

Bir zamanlar NFT pazar ortamına hakim olan ve yatırım tekliflerini 10 milyar dolarlık bir değerlemeyle sahaya çıkaran OpenSea, Dune Analytics’e göre Temmuz 2021’den bu yana en düşük aktif kullanıcı sayısını gördü. Buna göre OpenSea’nin aktif kullanıcı sayısı Ağustos ayında %12 düşüşle 126.000’e geriledi.

Kripto piyasasının genelinde önemli işlem hacmi düşüşleri yaşanırken, NFT’ler 2021’deki piyasa zirvesinden bu yana özellikle sert bir darbe aldı.

CryptoPunks, Bored Ape Yacht Club, Azuki ve DeGods gibi en büyük NFT koleksiyonlarından bazılarını oluşturan Bitwise Blue-Chip NFT Koleksiyonları Endeksi de düştü.

NFT ticareti için popüler başka bir blockchain olan Solana, daha iyi bir performans göstermedi; Solana merkezli NFT pazaryerlerindeki günlük ticaret hacimleri, Eylül 2021’den bu yana ilk kez 1 milyon doların altına indi.

KaynakThe Block