Beklenen Ethereum Shanghai yükseltmesi, Mart ortasından Nisan başına ertelendi.

Yapılan son geliştirici görüşmesinde, Sepolia test ağı yükseltmesinden kaynaklanan birkaç küçük sorun ele alındı.

Geliştiriciler ayrıca, genel doğrulayıcılar test ağında test ederken daha fazla sorunun ortaya çıkmasını bekliyor. Bu nedenle, nihai test ağı Goerli’nin mart ayı ortasında planlanması planlanıyor ve resmi yükseltme muhtemelen başlangıçta planlanandan birkaç hafta sonra yapılacak. Ağda doğrulama yapmak isteyen kullanıcılar artık özel bir madencilik ekipmanı kullanarak hesaplamaya dayalı bulmacaları çözmek yerine 32 ether (ETH) stake edebilir.

Ethereum Shanghai Yükseltmesi, Ethereum’un Birleştirme sonrasında hisse ispatı (PoS) mutabakat mekanizmasına geçmesinin ardından Ethereum ağının yeni sert çatallanmasıdır. Uzun süredir beklenen yükseltme, nihayet doğrulayıcıların stake ettikleri Ether (ETH) miktarını çekmelerini sağlayacak.

Shanghai güncellemesi, Ethereum’da staking yapanlar için Ethereum’un Hisse İspatı mutabakat mekanizmasına yönelik uzun süredir beklenen bir değişiklik. Bu güncellemenin staking üzerindeki etkilerinin yanı sıra ETH’ye yönelik piyasa talebi üzerinde de bazı etkiler yaratması olası.

Ethereum ana ağının PoS İşaret Zinciri ile birleştirildiği Birleştirme’den bu yana kullanıcıların stake ettikleri fonları çekmesi mümkün değildi. Shanghai güncellemesi (EIP-4895) bu sorunu çözecek ve çekme işlevini ekleyecek. Ethereum geliştiricileri 5 Ocak 2023’te, yükseltmeyi bir ağ sert çatallanması olarak uygulamaya koymak üzere anlaştı. Kullanıcılar, güncellemeyi Shanghai’ın uygulandığı bir genel test ağıyla test edebilecek.