Facebook, NFT entegrasyonuna yönelik olarak ABD’de sınırlı sayıda kullanıcı üzerinde testler gerçekleştiriyor…

Facebook, NFT trendine ayak uyduruyor ve platforma bu dijital yeniliği dahil etmeye yönelik çalışmalara başlıyor. Bu kapsamda ABD’de özel erişim verilen az sayıdaki kullanıcının mevcut NFT’lerini yeni bir sekme altında profillerine ekleyebildikleri kaydediliyor. Instagram’da olduğu gibi Facebook’ta da NFT’lere ‘dijital koleksiyon’ etiketi ekleneceği belirtiliyor.

Artık WhatsApp ve Instagram’da olduğu gibi çatı şirketinin bir parçası durumundaki Facebook’u bünyesinde barındıran Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada sosyal medya ağının kısa bir süre içerisinde NFT’leri destekleyemeye başlayacağını söylemişti. Söz konusu gelişme Facebook’un kripto para ekosistemi ve gelişmekte olan Web3 dünyasındaki yerini alma girişimlerinin önemli bir parçası olarak yorumlandı.

Konuya ilişkin olarak Meta ürün müdürü Navdeep Singh, yeni NFT özelliğinin nasıl görüneceğine ilişkin bir tweet paylaştı. Yayınlanan ekran görüntüsülerinden yola çıkıldığında, ziyaretçilerin bir kullanıcıya ait Facebook profilindeki NFT’lere tıkladığında, NFT’nin adı ve üreten kişi dahil olmak üzere dijital koleksiyonla ilgili ayrıntıları görebileceği anlaşılıyor.

Bilindiği üzere Meta platformları arasındaki ilk NFT desteği geçtiğimiz aylarda Instagram’da başlamıştı. Beğeni toplayan bu adım, aynı zamanda yoğun ilgi ile karşılandı. Şirket, tüm platformlarını metaverse merkezli bir yapıya dönüştürmeye çalışırken Facebook’un yeni entegrasyonu sürpriz olmadı…

Instagram’daki NFT’ler, Solana ve Flow desteğiyle hem Ethereum hem de Polygon’da barındırılan dijital koleksiyonlarla geliyor. Facebook’taki NFT’lerin de bu yapıda olması bekleniyor.