Doların gücüne vurgu yapan Christopher Waller’ın açıklamaları, ABD CBDC’sinin getirilmesini destekleyen son argümanlara bir yanıt olarak geldi…

ABD Merkez Bankası (Fed) Üyesi Christopher Waller, merkez bankası dijital para birimleri (CBDC’ler) hakkında dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Fed’in CBDC oluşturma konusundaki tereddüdünü dile getiren Waller, bu konuda ‘zorlayıcı bir ihtiyaç’ bulunduğuna ikna olmadığını kaydetti.

Cambridge, Massachusetts’te Harvard Ulusal Güvenlik Dergisi’nin sponsorluğunda düzenlenen bir sempozyuma katılan Waller, ABD CBDC’sinin geliştirilmesini savunanların bunun ABD dolarının uzun vadedeki durumu için önemli olduğunu savunduklarını, kendisinin ise bu tür iddialara kesinlikle katılmadığını söyledi.

“Doların baskın para birimi olmasının altında yatan nedenlerin teknolojiyle çok az ilgisi var ve bir CBDC’nin getirilmesinin bu temel nedenleri etkileyeceğine inanmıyorum,” diyen Waller, “CBDC’nin çözebileceği zorlukların başka yollarla giderilebileceğini” de sözlerine ekledi.

Waller ayrıca, “Dolar, dünya çapında güvenli, istikrarlı ve güvenilir bir para birimi” diyerek şöyle devam etti: “Bu nedenle, insanların bunun yerine finansal istikrar üzerindeki etkileri, ödeme sistemi iyileştirmeleri ve finansal katılım gibi CBDC ile ilgili konulara odaklanması gerektiğini düşünüyorum.”

Geçtiğimiz Temmuz ayında, Fed Başkan Yardımcısı Lael Brainard, CBDC’nin ödeme sisteminin “doğal bir evrimi” olacağını söylemiş ve dijital para biriminin finansal istikrarı korumada önemli rol üstlenebileceğini belirtmişti. Jim Himes gibi üyeler de Fed dijital para biriminin açık savunucuları arasındaydı. Waller’ın son yorumları, yönetim kurulu üyeleri ve diğer üyeler tarafından ABD CBDC’sinin getirilmesini destekleyen son argümanlara bir yanıt olarak geldi.

Kaynakblockchain.news