Paribu ve Fenerbahçe iş birliğiyle üretilen Fenerbahçe Token’da sürdürülebilir bir token ekonomisi hedefleniyor.

Paribu’nun Ethereum blokzinciri ağı üstünde ürettiği ERC-20 standardındaki Fenerbahçe Token’ın izahnamesi (whitepaper) sürdürülebilir token ekonomisi yaratmaya yönelik detayları içeriyor.

Fenerbahçe Token’ın maksimum arzın 190.700.000 adet olarak belirlenirken arzın tamamı dolaşıma dahil olduktan sonra yeni bir Fenerbahçe Token üretimi söz konusu olmayacak.

İzahnamede belirtildiği üzere arzın tamamı 25 yıl içerisinde yaratılacak. Gerçekleştirilecek planlı yakımlarla nihai arz 100 milyon adede kadar düşecek.

Fenerbahçe Token’ın 9 Ağustos’taki ön satışı 1,5 saat içinde tamamlanırken kulübün toplam hasılatı 436 milyon TL oldu. Taraftar token’lar konusunda bu miktarda token’ın bu kadar kısa sürede satılması dünya çapında bir rekor niteliği taşıdı.

Fenerbahçe Token İzahnamesine buradan ulaşılabilir.

Fenerbahçe Token nedir?

Fenerbahçe ve Paribu iş birliğiyle üretilen Fenerbahçe Token, Fenerbahçe taraftarlarına çeşitli ayrıcalıklar sunacak bir taraftar token’ı. Fenerbahçe taraftarları token sahibi olarak hem kendi yarınına hem de kulübünün yarınına dijital dünyanın olanaklarıyla katkı sağlayabilecek.