Ferrari, ABD’de kripto para ödemelerini kabul etmeye başlayacak ve bunu Avrupa’ya genişletmeyi planlıyor.

Bu hamle hem geleneksel hem de kripto yatırımcısı olan varlıklı müşterilerden gelen talebe yanıt olarak geldi. Ödemeler BitPay aracılığıyla Bitcoin, Ether ve USD coin olarak gerçekleştirilecek. Ancak, Ferrari kripto para birimlerini doğrudan yönetmeyecek; ödemeleri geleneksel para birimi cinsinden alacaklar. Şu anda çok az sayıda büyük şirket kriptoyu bir ödeme yöntemi olarak kabul ettiği için bu hamle dikkat çekici.

Ferrari’nin Pazarlama Baş Sorumlusu Enrico Galliera, Reuters’a yaptığı açıklamada kripto para birimlerinin, yeni yazılımlar ve yenilenebilir kaynakların daha fazla kullanılması yoluyla karbon ayak izlerini azaltmaya yardımcı olduğunu söylüyor.

Ferrari bu kararın, müşterilerinin birçoğu kriptoya yatırım yaptığı için piyasadan ve bayilerden gelen taleplere yanıt olarak alındığını söyledi. Yapılan açıklamaya göre bu yatırımcılardan bazıları servetlerini kripto para birimleri etrafında inşa etmiş genç yatırımcılar, bazıları ise portföylerini çeşitlendirmek isteyen daha geleneksel yatırımcılar.

Ferrari, bu yılın ilk yarısında ABD’nin de dahil olduğu Amerika bölgesine 1.800’den fazla otomobil gönderdi. Galliera, Ferrari’nin kripto yoluyla kaç araba satmayı beklediğine dair bir açıklama yapmadı. Galliera’ya göre şirketin sipariş portföyü güçlü, 2025’e kadar siparişler dolu durumda ve bu genişleyen evreni test etmek istiyor.

Ferrari, kripto ile ödeme kabul etmenin, müşterileri olmayan ancak Ferrari almaya gücü yeten insanlarla bağlantı kurmalarına yardımcı olacağını inanıyor.

KaynakReuters