Blockchain şirketi Fetch.ai, dosya paylaşım platformu DabbaFlow’u tanıttı.

Makine öğrenimi eksenindeki blockchain platformu Fetch.ai, DabbaFlow ismi verilen uçtan uca şifreleme özellikli dosya paylaşım platformunu tanıttı. Blockchain teknolojisi ile gelen DabbaFlow, verilerin denetlenebilir ve doğrulanabilir olmasının yanı sıra güvenliğini de esas alan inovatif bir çözüm vadediyor. Ayrıca hem bireysel hem de kurumsal kullanım için geliştirildiği kaydediliyor.

Fetch.ai’nin kurucusu ve CEO’su Hümayun Şeyh, “İnsanlar verilerinin ne kadar değerli olduğunu anlamaya başlıyor ve paradigma daha güvenli ve merkezi olmayan çözümlere doğru kayarken, yeni iş modelleri de ortaya çıkıyor. Bu noktada DabbaFlow, dağıtık bir web ile ilgili güçlü yapay zeka modelleri oluşturmak ve veri yönetimi araçları sunmak için burada…” diyor.

Veri aktarımı günümüz dijital çağında bir işletme açısından kritik öneme sahip. Dolayısıyla online olarak paylaşılan veri miktarı da her geçen gün katlanarak artıyor. Diğer yandan gizlilik ve güvenlik tehditleri ile birlikte veri ihlallerinin öne çıkarak kurumların itibarına zarar verebildiği biliniyor. Bu kapsamda DabbaFlow gelişmiş veri yönetimi, blockchain teknolojisi, şifreleme özellikleri ve gelir yapısı ile mevcut boşluğu kapatmaya çalışıyor. En nihayetinde ise blockchain teknolojisi ve yapay zekayı bir arada kullanarak farklı ekosistemleri buluşturan yeni bir çözüm sunuluyor.

KaynakBusiness Insider