Colendi, blockchain yatırımları ekseninde önemli bir satın alıma imza attı. İşte konuya ilişkin ilk detaylar…

Türk girişimciler Bülent Tekmen, Mihriban Tekmen ve Birleşik Krallık’tan Ian Hannam’ın 2020’de kurduğu FinTech şirketi Colendi, Londra merkezli SETL’i satın aldı. Satın alıma dair mali detaylar paylaşılmazken söz konusu adım Colendi açısından, kurumsal blockchain çözümlerine dair stratejik bir adım şeklinde yorumlandı.

2015 yılında kurulan SETL, Merkez Bankaları ve çok sayıda ödeme kuruluşu ile birlikte yürüttüğü çalışmalarla biliniyor. Satın alımla birlikte Colendi’nin 10 milyondan fazla olduğu belirtilen müşterisine yönelik yeni bir blockchain altyapısı hazırlanacağı ve bu kapsamda yerel token’lar ve akıllı sözleşmelerin barındırılacağı kaydediliyor. Platform, Colendi cüzdanına entegre olacak ve yeni yapı tüm müşterilerin kullanımına sunulacak.

Colendi, 2021’in öne çıkan FinTech’leri arasındaydı, yılın son döneminde 30 milyon doları aşkın bir yatırım alarak gücüne güç katmıştı. Son gelişme ise şirketin aldığı yatırımı blockchain teknolojisi ile ilgili yeni stratejiler için kullanmaya başladığını gösteriyor.

“Müthiş blockchain teknolojisi…”

Konuyla ilgili olarak görüşlerini paylaşan Colendi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Ian Hannam ile CEO’su Bülent Tekmen, “SETL’i Colendi ailesine davet etmekten mutluluk duyuyoruz ve kullanıcılarımızın yararına onların müthiş blockchain teknolojisini kullanmayı dört gözle bekliyoruz.” dedi.