Medya firmaları artık kendi içeriklerini kaydetmek ve izlemek için Verify’i kullanabilecek. Bu durum, endüstri genelinde blockchain ile doğrulanmış medyanın yaygın bir şekilde benimsenmesinin yolunu açıyor.

Fox News ve Fox Sports gibi markaların arkasındaki medya devi Fox Corporation, yapay zeka çağında medya içeriğinin nasıl izlendiği, doğrulandığı ve lisanslandığı konusunda dönüşüm yaratmayı amaçlayan yeni bir blockchain platformu olan Verify’i piyasaya sürmek için Polygon Labs ile iş birliği yaptı.

Verify Nedir?

Verify, medya içeriğine kriptografik olarak imza atarak kökenini ve doğruluğunu kanıtlamak için tasarlanmış blockchain tabanlı bir platformu. Ayrıca, AI firmaları tarafından kullanılan Fox medya içeriği için lisans anlaşmaları yapıyor.

Polygon Labs’a göre, Verify zaten Fox markaları arasında neredeyse 90.000 parça imzalanmış içeriğe sahip. Hedef, AI tarafından üretilen içerik arttıkça gerçeği yalandan ayırmak.

Nasıl Çalışıyor?

Verify, medya içeriğini imzalamak ve izlemek için blockchain teknolojisini kullanıyor. Makalelerden görüntülere kadar tekil içerik parçaları, Polygon Blockchain’ine kaydediliyor.

Bu, tüketicilerin çevrimiçi yayılan içeriğin kaynağını ve özgünlüğünü doğrulamalarını sağlıyor. Ayrıca Fox’un fikri mülkiyetini AI firmalarına şeffaf bir şekilde lisanslamasını sağlıyor.

Medyanın Geleceği

Verify, dijital medya alanında ortaya çıkan zorlukları çözmek için blockchain’in yenilikçi bir kullanımını temsil ediyor. AI araçları, yanlış bilgilendirme için yeni fırsatlar yarattıkça, Verify’nin içerik doğrulama özelliği ileriye dönük bir yol sunuyor.

Diğer medya firmaları artık kendi içeriklerini kaydetmek ve izlemek için Verify’i kullanabilecek. Bu durum, endüstri genelinde blockchain ile doğrulanmış medyanın yaygın bir şekilde benimsenmesinin yolunu açıyor.

Fox Corporation’a göre Verify, onların yenilikçi pozisyonunu pekiştiriyor. Fox, Polygon ile iş birliği yaparak içeriğini ve marka değerini yapay zeka çağı için geleceğe hazırlıyor.

KaynakBlocknews