Lacoste’un NFT dünyasına giriş yapması, sanat ve moda endüstrisinin blockchain ekosistemine giderek daha fazla ilgi duyduğuna dair bir başka işaret…

Türkiye’de de kendine has bir bilinirliğe sahip olan Fransa merkezli moda markası Lacoste, Underwater (UNDW3) adını verdiği kendi koleksiyonu ile NFT ekosistemine merhaba dedi. İlgi çekici koleksiyon parça başına 0,08 Ethereum (yani 15 Haziran 2022 itibarıyla yaklaşık 1.620 TL) şeklinde fiyatlandırılan 11 bin 212 adet NFT’den meydana geliyor. NFT’lerin OpenSea, LookRare gibi piyasalarda satışa sunulacağı bildirildi.

Söz konusu NFT’ler moda şirketinin ikonik logosu olan timsahın 3 boyutlu bir versiyonunu esas alıyor. Robotik timsah, durgun suda periyodik hareketler yapan ve mavi renkte parlayan bir göze sahip. Tasarım oldukça sofistike görünüyor…

 

Konuya ilişkin Twitter paylaşımında şirket, “Bunca yıldan sonra Lacoste hala buradaysa bunun tek bir nedeni var: Siz,” diyor ve müşterilerini, gittikçe daha bağlantılı bir hale gelen dünyada Lacoste ailesine katılmaya ve deneyimin bir parçasına sahip olmaya davet ediyor.

NFT’leri satın alanların Lacoste markası ile ilgili çok özel ürünlerin yanı sıra birkaç ay içerisinde sunulacak kapsamlı programlara erişim sağlayacağı kaydediliyor. Şimdilik çok fazla detay yok.

Lacoste’un NFT dünyasına girişi, sanat ve moda endüstrisinin blockchain ekosistemine giderek daha fazla ilgi duyduğunu gösteriyor. Lacoste, NFT dünyasına adım atan ilk marka olmasa da dijital koleksiyon ürünlerine yönelik bağlılığı, genel müşteri etkileşimi stratejisini yeniden tanımlıyor.

Dolce & Gabbana gibi markaların öncülük ettiği Web3 dünyasına Lacoste’un da ilham verici bir yaklaşım sergilemesi övgüyü hak ediyor. Bu arada yakın zamanda Balenciaga, Farfetch gibi öncü moda markaların da Web3 dünyasına giriş konusunda önemli bir adım atarak ürünlerinin kripto para ile satışını kabul etmeye başladığını belirtelim.

Kaynakblockchain.news