ABD-Dallas merkezli video oyunu, elektronik alet ve oyun ürünleri perakendecisi GameStop, kripto para birimlerine ‘daha az odaklanılacağını’ duyurdu.

GameStop, kripto paralara ilgi duyan bir şirketti, ancak özellikle 2022 yılı 3. çeyreğinde açıkladığı mali zarar bilançosunun ardından kripto para çalışmalarını minimum seviyede devam ettirme kararı aldı. Bu noktada şirket tarafından herhangi bir token tutulmadığı bilgisi de paylaşıldı.

GameStop, 3. çeyrekte 94,7 milyon dolar net zarar açıklamıştı. Bu noktada kripto varlıklar departmanındaki çalışanlarının işine son verdi ve son açıklama ile birlikte kriptoya eskisi kadar ilgi gösterilmeyeceği resmi olarak duyuruldu.

GameStop CEO’su Matt Furlong, konuya ilişkin açıklamasında, “Oyun dünyasında kripto varlıklar için uzun vadeli potansiyel olduğuna inanmaya devam etsek de bu alanda hissedar sermayesini riske atmadık ve riske etmeyeceğiz.” İfadelerini kullandı.

2022’nin ilk günlerinde geleceğin oyuncuları için kripto para, NFT, Web3 gibi alanlara bakıldığını bildirmişti GameStop. Ancak yılın devamında sektörde kaydedilen gerileme, en son FTX kripto borsasının çöküşü ile birleşince 2022 yılı için tablo yoğun bir şekilde siyaha boyandı.